ALEXANDRU GONCEARUC, vice-episcopul Uniunii Baptiste vine la CNT 2016: “Dedicare şi Credincioşie”

1,626 vizualizari

viceepiscop_alexandrugoncearuc

Alexandru Goncearuc s-a născut la 16 martie 1956, într-o familie creştină numeroasă. Urmând exemplul frumos al părinţilor săi din fragedă copilărie a decis că va sluji Domnului. Când a împlinit vârsta de 12 ani, el şi-a întărit decizia prin pocăinţă în prezenţa bisericii.

În anul 1977, a trecut cu traiul în or. Chişinău şi a încheiat legământ în apa botezului în prima biserică baptistă din str. Sfântul Ilie 41, actuala locație a Bisericii „Isus Salvatorul”.

După botez fratele a început să slujească ca predicator în biserica locală. În anul 1982, Alexandru Goncearuc s-a căsătorit cu sora Nadejda. Dumnezeu a binecuvântat viaţa lor de familie şi le-a dăruit doi fii şi trei fiice.

În anul 1984, a fost ordinat la slujirea de diacon în Biserica „Betel” din or. Chişinău. La începutul anilor 90, odată cu deschiderea uşilor pentru Evanghelie, sfatul frăţesc l-a binecuvântat pe Alexandru Goncearuc pentru deschiderea unei noi biserici în sectorul Botanica. Dumnezeu a binecuvântat lucrarea misionară a fratelui şi în anul 1995, a fost ales şi ordinat la slujirea de păstor în biserica nou – formată „Ghetsimani”. Din anul 2000, este implicat în diverse slujiri din cadrul Uniunii BCEB din Moldova. În anul 2005, Alexandru Goncearuc a fost ales la slujirea de episcop adjunct, slujire în care este implicat şi la etapa actuală.

You may also like...