ZIUA MONDIALĂ DE RUGĂCIUNE A FEMEILOR BAPTISTE

224 vizualizari

 

O meditație pe baza scripturii condusă de Karen Wilson – Președintele Alianței Mondiale a Femeilor Baptiste.

„Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce miar putea face omul?” (Evrei 13:6)   

Ce cuvinte puternice și convingătoare! Această afirmație subliniază curajul care este prezent în noi doar pentru că Domnul este de partea noastră. Curajul nu este absența fricii, ci abilitatea de a depăși frica.

Când apostolul Pavel a scris aceste cuvinte, el avea toate motivele să-i fie teamă. Oamenii din jurul lui îi provocaseră mult rău. În 2 Corinteni 11:23-27 citim o întreagă listă a necazurilor prin care a trecut el:

„Sunt ei slujitori ai lui Hristos? – vorbesc ca un ieșit din minți. Eu sunt și mai mult. În osteneli, și mai mult; în temnițe, și mai mult; în lovituri, fără număr; de multe ori în primejdii de moarte! De cinci ori am căpătat de la iudei patruzeci de lovituri fără una; de trei ori am fost bătut cu nuiele; o dată am fost împroșcat cu pietre; de trei ori s-a sfărâmat corabia cu mine; o noapte și o zi am fost în adâncul mării. Deseori am fost în călătorii, în primejdii pe râuri, în primejdii din partea tâlharilor, în primejdii din partea celor din neamul meu, în primejdii din partea păgânilor, în primejdii în cetăți, în primejdii în pustie, în primejdii pe mare, în primejdii între frați mincinoși, în osteneli și necazuri, în priveghiuri adesea, în foame și sete, în posturi adesea, în frig și lipsă de îmbrăcăminte!”

Apostolul Pavel a cunoscut o viață dificilă! Cu toate acestea, chiar și după toate câte a avut de îndurat, a găsit curajul pentru a merge mai departe. Cum a fost posibil acest lucru? Cred că principalul motiv a fost încrederea totală în Dumnezeu; în inima lui răsunau iar și iar făgăduințele lui Dumnezeu: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)

Fiind în închisoare la scurt timp după plantarea bisericii din Filipi, apostolul Pavel a scris următoarele cuvinte:

„Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă! Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:4-7).

Aceste versete conțin patru aspecte de bază ale unei trăiri pline de curaj și îndrăzneală:

Nu uitați să vă bucurați

Aduceți laude Domnului indiferent de circumstanțe. Chiar și o lumânare mică poate revărsa multă lumină, iar un mic cuvânt de recunoștință poate transforma o inimă îngâmfată în una mulțumitoare. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru mângâierea Sa, pentru prezența Lui, pentru îndrumările Lui, pentru puterea Lui. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru sfințenia, mila, dragostea și harul Său. În permanență lăudați-L pe Dumnezeu pentru Cine este El – nu pentru ceea ce poate face El pentru noi, ci pentru ceea ce a devenit El pentru fiecare din noi.

Amintiți-vă că Dumnezeu este cu noi oriunde și oricând

Nu suntem niciodată singuri. Putem vizita chiar și cele mai întunecate colțuri ale planetei noastre – Dumnezeu este acolo. Putem urca cei mai înalți munți – Dumnezeu este acolo. Putem merge prin cele mai adânci văi – Dumnezeu este acolo. Nu există nici un loc în acest univers unde să te poți ascunde de Dumnezeu. El este pretutindeni și promite să nu ne părăsească nicicând (Matei 28:20). Îmi amintesc despre vizita mea în  cele mai cumplite bordeluri din India. Am fost surprinsă că întrun loc atât de întunecat dragostea lui Dumnezeu poate fi prezentă. În timp ce vorbeam cu femeile, mi-am deschis inima înaintea lor, le țineam de mâini și le serveam cu ceai… în acele momente miam dat seama că într-adevăr Dumnezeu este pretutindeni.   III. Nu uitați să-I mulțumiți lui Dumnezeu

Când ne rugăm, ar trebui să începem rugăciunea prin a ne exprima mulțumirea. El este Cel care dăruiește orice dar bun (Iacov 1:17) și Îi place să-și binecuvânteze copiii (Matei 7:11). MulțumeșteI pentru toate lucrurile. Mulțumește-I pentru sănătate, pentru grija Sa, pentru mântuire, pentru mâncarea de pe masă… putem enumera o listă nesfârșită de motive de mulțumire. Alătură-te psalmistului când spune: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. Să mi se laude sufletul în Domnul! Să asculte cei nenorociți și să se bucure!”           (Psalmul 34:1-2). Când de pe buzele noastre răsună lauda, curajul și îndrăzneala din inimile noastre cresc.

Amintiți-vă că pacea lui Dumnezeu este cea care ne păzește inimile

Deși lumea din jurul nostru se poate prăbuși și pot apărea diverse necazuri (Ioan 16:33), lumea noastră interioară nu este determinată de circumstanțele exterioare. Dumnezeu uneori alege să liniștească furtuna, alteori El o lasă să se dezlănțuie cu putere, cu toate acestea, în orice circumstanțe El aduce mângâiere copiilor Săi. În cartea Proverbelor găsim scrisă următoarea învățătură: „Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții!” (Proverbe 4:23). Fie ca pacea lui Dumnezeu să se odihnească asupra noastră, să domnească în inimile noastre; inspirați adânc din pacea Lui, care întrece orice pricepere (Filipeni 4:7) pentru că numai în așa fel faceți față provocărilor cu curaj și îndrăzneală.

Concluzii și îndrumări pentru acțiune:

O viață plină de curaj înseamnă:

 • Să fim puternici în Domnul și deplin încredințați în puterea Lui – „Întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.” (Efeseni 6:10)
 • Să fim statornici – „Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să putem ține piept împotriva uneltirilor diavolului.” (Efeseni 6:11)
 • Să ne echipăm bine pentru luptele care vor urma (Efeseni 6:13-17)
 • Să fim femei ale rugăciunii și pline de credință (Efeseni 6:18)
 • Să facem cunoscută puterea mântuitoare a Evangheliei, cu îndrăzneală și fără frică

(Efeseni 6:19)

Făcând toate acestea, vom putea afirma și noi: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme”.

 

Rugăciune pentru o viață de curaj Doamne, dă-mi îndrăzneală.

Dă-mi curaj să vorbesc, să stau fermă pentru adevăr.

Să-i apăr pe cei vulnerabili, să fiu alături de cei care au nevoie de încurajarea mea, așa cum am nevoie și eu de încurajarea altora.

Fă-mă o femeie curajoasă, înzestrată cu puterea Duhului Tău cel Sfânt.

Ajută-mă să fac ceea ce ai vrea Tu să fac.

Ajută-mă să fiu ceea ce Tu m-ai creat să fiu.

Dă-mi puterea să-mi recunosc neajunsurile, căderile, slăbiciunile și ajută-mă să am îndrăzneala de a-mi cere iertare când greșesc.

Dă-mi curajul să te urmez, chiar și atunci când oamenii din jurul meu spun că totul este pierdut și că este imposibil.

Am nevoie de curajul Tău pentru a mă transforma și a crește.

Am nevoie de curajul Tău pentru a rodi. Pentru că numai după roadele pe care le voi face lumea Te va putea vedea. Dragostea Ta, harul Tău, măreția Ta, puterea Ta, gloria Ta.

Cu toată ființa mea îmi doresc aceasta, Doamne Isuse! Împlinește aceasta în mine! Împlinește aceasta prin mine! Lumea are nevoie de Tine. Mă rog în Numele lui Isus Hristos! Amin.  

Mărturii

Calea lui Preeti către slujire

În copilărie am fost o fată introvertă, timidă, dar în același timp învățam bine la școală. Nu comunicam cu nimeni decât cu prietenii apropiați. Situația a început să se schimbe treptat după ce am absolvit școala. În această perioadă, întâmplător am participat la ceremonia de deschidere a unei biserici din Hyderabad (India). Verișoara mea, care e de aceeași vârstă cu mine, a vorbit încrezătoare în fața întregii comunități și și-a împărtășit cu îndrăzneală mărturia. Acest episod ma făcut să mă gândesc: „Cu ce sunt eu mai prejos? De ce nu pot să vorbesc și eu mulțimii cu îndrăzneală?” Aceste gânduri au trezit în mine dorința unei schimbări!

Primul meu pas către leadership a fost când am fost aleasă să reprezint clasa chiar în primul an de studii când îmi luam licența în inginerie. Știam sigur că Dumnezeu va lucra prin mine și că El urma să facă o transformare în mine. Am început să abordez diverse probleme la facultate, făceam prezentări publice și luam decizii. De asemenea, am început să țin discursuri în timpul adunărilor de familie sau în grupuri mici în biserică.

Un moment decisiv în viața mea a fost când Dumnezeu mi-a oferit ocazia să urmez un program de masterat în California, Sacramento. Am zburat singură în California la vârsta de 21 de ani pentru a-mi continua studiile. Aceasta a fost etapa în care am învățat să fiu independentă, sămi descopăr punctele forte, să leg prietenii și relații. Pentru prima dată am urcat pe scenă în timpul unei tabere de vacanță (VBS) desfășurată în biserica noastră. Acest moment mi-a schimbat total gândirea. Am stat în fața copiilor și le-am împărtășit Evanghelia. Da, am reușit! Totul a fost atât de bine planificat de mărețul nostru Dumnezeu!

Calea mea de la o fată timidă și retrasă la o femeie încrezătoare și puternică a fost posibilă doar pentru că asta a fost în voia lui Dumnezeu, El avea planul Său pentru viața mea. Dumnezeu a fost Cel care mi-a dat încrederea și perseverența de a-mi depăși limitele. Știu că toate acestea nu au fost la întâmplare. Dumnezeu m-a ales să devin instrumentul Său pentru lărgirea împărăției Sale.  Preeti este din India și actualmente este editor în cadrul Alianței Mondiale a Femeilor Baptiste.

Calea lui Joyce către slujire

Încă din copilărie mama mea a fost un exemplu pentru mine în ceea ce înseamnă a fi o femeie credincioasă și curajoasă. Mama mă lua cu ea la biserica baptistă din localitate, unde eram mereu înconjurată de femei care și-au dedicat viața lui Dumnezeu. Am crescut frecventând grupul de fete, unde am învățat să trăiesc conform exemplului femeii din Proverbe 31. Să fiu credincioasă, talentată, frumoasă, devotată și dedicată Lui.

Femeile pe care le-am întâlnit la biserica locală și la conferințele baptiste regionale și naționale m-au ajutat să înțeleg importanța trăirii unei vieți pline de îndrăzneală și curaj. Când am primit invitația de a deveni coordonatoarea lucrării cu copii de la noi din oraș, am fost îngrijorată că nu voi putea face față acestei lucrări. Asociația Femeilor Baptiste din localitatea noastră m-a încurajat și m-a îndemnat să-mi asum această responsabilitate. Aceste femei înțelepte mi-au spus că Cel care m-a chemat în lucrare mă va echipa și ghida fiecare pas al acestei călătorii. Am fost implicată în această lucrare timp de doi ani, până când Domnul m-a chemat la o altă slujire. Lucrarea copiilor a fost o treaptă de pregătire în care am învățat multe și a fost o încurajare de care aveam deosebită nevoie, oferindu-mi posibilitatea de a conduce proiecte pentru copii din orașul nostru cât și din alte colțuri ale lumii.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că El crește femei din întreaga lume ca să fie lideri puternici și slujitoare dedicate. Înțelepciunea și lucrarea acestor femei schimbă mii de vieți. Mă rog ca Domnul să crească din ce în ce mai multe femei care să fie asemenea cu femeia din Proverbe 31, care fac totul cu îndrăzneală și demnitate și trăiesc vieți inspirate și pline de curaj.

Joyce Porto este din Brazilia, dar la momentul scrierii articolului ea făcea un stagiu de practică în cadrul organizației „Wilberforce 21”  în Virginia, SUA. ”Wilberforce 21” este o organizație pentru apărarea drepturilor omului dedicată apărării libertății religioase.

                               

NEVOI DE RUGĂCIUNE: 

UNIUNEA FEMEILOR BAPTISTE DIN ASIA

 1. Rugați-vă pentru politici înțelepte în domeniul economic și în gestionarea pandemiei, ca guvernele să poată crea locuri de muncă și oportunități de angajare. Rugați-vă pentru speranța care este numai în Hristos Isus.
 2. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru sprijinul financiar și pentru oportunitatea de a continua slujirea. Rugați-vă pentru noua conducere a Uniunii continentale asiatice și pentru ca mai multe femei tinere să se alăture slujirii. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru cooperarea frumoasă și roditoare dintre liderii diferitor departamente de slujire, pentru oportunitatea de a avea întrevederi on-line, folosind pe deplin rețelele sociale pentru lucrare.
 3. Rugați-vă pentru Misiunea Baptistă a Femeilor și Copiilor din Pakistan. Această misiune luptă pentru a-și putea menține spațiul unde sunt amplasați. Rugați-vă pentru mamele singure și văduvele care se luptă pentru supraviețuire în Hong Kong și Nepal.
 4. Rugați-vă pentru restabilirea păcii și ordinii perturbate de instabilitatea politică și economică și de conflicte etnice din Thailanda, Indonezia, Hong Kong, Myanmar și Pakistan. Rugați-vă ca Dumnezeu să prevină vărsările de sânge și să-și arate mila în aceste țări, astfel încât oamenii să fie gata să se unească, demonstrând compasiune unii față de alții, în ciuda conflictelor și amenințărilor.
 5. Rugați-vă pentru victimele violenței domestice și ca femeile și copii abuzați să se poată bucura de o justiție corectă și de protecție. Rugați-vă împotriva discriminării, exploatării și abuzului și pentru ca autoritățile să fie receptive la plângerile celor care au avut de suferit.
 6. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru că a dat posibilitatea comitetului să strângă fonduri pentru proiectul Women Helping Women (Femeile ajutând Femei). Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care vor ajuta și vor colabora cu femeile baptiste din Asia.

UNIUNEA FEMEILOR BAPTISTE DIN AMERICA DE NORD

 1. Rugați-vă pentru diminuarea barierei dintre femeile mai în vârstă și cele mai tinere. Rugațivă ca nevoile ambelor categorii de femei să fie împlinite.
 2. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru un program on-line de formare în leadership, care împuternicește femeile tinere din bisericile baptiste să învețe de la liderii generației mai în vârstă al Uniunii Nord-Americane a Femeilor Baptiste, să dobândească abilități valoroase de conducere strategică și de slujire.
 3. Rugați-vă pentru activitatea organizației care ajută la recuperarea tinerilor de la 16 ani în sus care se află în situații dificile de viață (tineri exploatați sexual) și creează un sistem sigur de integrare a lor în familii. Rugați-vă pentru voluntarii care se confruntă cu oboseala și epuizarea și tinerii implicați în acest program care au nevoie de susținere. (numele organizației: Trauma Recovery for Exploited Youth, programul – Inside Outside).
 4. Rugați-vă pentru vindecare și restaurarea femeilor aborigene care au inimi deschise pentru slujire, dar au nevoie de îndrumare și ucenicie. Rugați-vă ca Dumnezeu să dea izbândă în lucrarea lor în bisericile locale.
 5. Rugați-vă pentru serviciul săptămânal de rugăciune și închinare desfășurat on-line. Rugațivă ca mai multe femei să se implice în această slujire și ca femeile baptiste din America de Nord să crească în devotamentul lor pentru rugăciune.
 6. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru noua serie lunară de seminare on-line de împuternicire și consolidare a relațiilor, la care participă mai multe femei baptiste și care le ajută să-și îmbunătățească abilitățile de conducere în slujirea pe care o fac.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN PACIFICUL DE SUD VEST

 1. Rugați-vă pentru cele mai mari provocări pe care le întâlnim în lucrare – barierele lingvistice și internet limitat în unele țări.
 2. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru surorile dedicate slujirii, gata să parcurgă distanțe lungi, să străbată reliefuri dificile și pe distanțe mari pentru a se întâlni.
 3. Rugați-vă pentru dezvoltarea unui proiect împotriva violenței domestice. Rugați-vă pentru echiparea slujitorilor și femeilor care să lucreze la acest proiect, astfel încât Dumnezeu să le dea înțelepciune cum să slujească victimelor violenței.
 4. Rugați-vă pentru numeroasele femei care și-au pierdut locul de muncă în timpul pandemiei. Majoritatea au lucrat în industria turismului. Turismul este una din principalele surse de ocupare a forței de muncă în regiunea Pacificului.
 5. Rugați-vă ca liderii bisericilor noastre să se poată întâlni împreună pentru un seminar dedicat tematicii creării familiilor sănătoase și sigure. Rugați-vă pentru reînceperea proiectului dedicat maternității și nașterii din Papua Noua Guinee.

UNIUNEA FEMEILOR BAPTISTE DIN AFRICA

 1. Lipsa resurselor materiale complică realizarea activităților planificate. Rata sărăciei a crescut în timpul pandemiei, datorită declinului dezvoltării economice. Rugați-vă pentru femeile de pe continentul african care și-au pierdut locurile de muncă și nu au posibilitatea să-și întrețină familiile. Rugați-vă ca populația să-și pună încrederea în Dumnezeu pentru că El este Cel care le va purta de grijă familiilor și bisericilor. Rugați-vă pentru bunăstarea femeilor din Africa.
 2. Sora Barbara Singermann a slujit ca misionară în Africa mai mulți ani. Mulțumim lui Dumnezeu că a păzit-o pe ea și pe soțul ei. Aducem laude lui Dumnezeu pentru că a folosito pe toată perioada izolării în timpul pandemiei și ea ne aducea la casele noastre lunar broșuri de rugăciune, laudă și închinare.
 3. În Africa de Sud, uniunea noastră continentală sprijină un proiect prin care se intenționează oferirea adăpostului pentru femei și copii care au avut de suferit în urma violenței domestic.

Rugați-vă ca soții să-și iubească soțiile și ca tații să-și crească copiii în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă ca liderii bisericilor să se pronunțe ferm împotriva abuzurilor asupra femeilor și copiilor.

 1. Rugați-vă pentru pace și stabilitate pe continentul african, pentru unitate în familii și în biserici. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne dea putere să ne iertăm unii pe alții și să putem construi relații puternice ca să-l putem căuta pe Domnul împreună.
 2. Mulțumim lui Dumnezeu pentru proiectul Alianței Mondiale Baptiste care vizează ajutorarea persoanelor vulnerabile și ameliorarea suferințelor acestora. Acesta este un răspuns la rugăciunea din anul trecut.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN MAREA CARAIBELOR

 1. Rugați-vă ca toate grupurile și comunitățile de femei de pe insule să se unească și să țină legătura între ele.
 2. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru femeile dedicate lucrării, pentru dorința lor de a sluji cu credincioșie.
 3. Rugați-vă ca proiectul de instruire în Horticultură și Agricultură al Departamentului de Femei din cadrul Uniunii Baptiste din Trinidad și Tobago să continue să ofere locuri de muncă, hrană, provizii și instruire pentru femeile care au nevoie. Rugați-vă ca Asociația Femeilor Baptiste din Grenada să continue să prospere în proiectul lor antreprenorial de a oferi locuri de muncă și formare profesională pentru femei.
 4. Rugați-vă pentru pregătirea și formarea de noi lideri necesari pentru a desfășura lucrarea în regiunea Caraibe.
 5. Rugați-vă pentru pregătirea și instruirea femeilor cu funcții de conducere în lucrare. Rugațivă pentru consolidarea comunicării între femeile implicate în lucrare.
 6. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru că a ridicat femei mai tinere să se implice în slujire.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN EUROPA

 1. Rugați-vă ca evenimente precum BREXIT-ul și pandemia de COVID să nu ducă la izolarea oamenilor unii față de alții. Fie ca Dumnezeu să protejeze unitatea, legătura frățească și părtășia dintre femeile baptiste din uniunea baptistă.
 2. Rugați-vă ca creștinii din Europa să fie fermi în credință în astfel de momente dificile, îndreptându-și privirea asupra lui Hristos. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să umple inimile femeilor șic a acestea să simtă o iubire profundă pentru Isus Hristos, ca să proclame biruința și încurajarea Lui peste tot, în toate domeniile și locurile unde ne aflăm.
 3. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă inimile oamenilor pentru ca aceștia să se întoarcă cu pocăință la El, să se întoarcă de la întuneric la lumină și să scape de dominația materialismului, egoismului și rasismului. Să-L cunoască pe Dumnezeu și să primească iertarea păcatelor și un loc în veșnicie alături de ceilalți sfinți prin credința în Isus.
 4. Rugați-vă pentru liderii noștri (lideri de guverne, lideri în comunități, lideri de biserici, șefi).

Fie ca aceștia să ia decizii creștine și înțelepte, astfel încât să primească binecuvântarea lui Dumnezeu.

 1. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i mângâie pe cei care au suferit de pe urma pandemiei: cei care au fost bolnavi sau au pierdut pe cineva drag, cei care au fost abuzați, cei care și-au pierdut locurile de muncă, cei care au rămas fără adăpost, copiii care au făcut lecții on-line, cei care au avut intervenții chirurgicale amânate, etc.
 2. Rugați-vă pentru cei care trăiesc în țări cu instabilitate socială, colaps economic, persecuție, război, dezastre climaterice.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE AMERICA LATINĂ

 1. Rugați-vă pentru dorința noastră de a sprijini o misionară latino-americană care dorește să slujească femeilor din India și care face primii pași către obiectivul ei. Proiectul se numește “Comori în Rai”.
 2. Rugați-vă ca să avem izbândă în proiectul nostru de cinci ani prin care ne dorim să influențăm generațiile viitoare.
 3. Rugați-vă pentru toate grupurile etnice din America Latină – ca Biblia să aibă o influență majoră în cultura și modul lor de viață.
 4. Rugați-vă pentru o activitatea grădiniței creștine pentru copiii din zonele sărace (Grădinița PEPES).
 5. Rugați-vă pentru aceste nevoi majore: încetarea violenței domestice; locuri de muncă pentru tineri; nevoia creștinilor de a avea o viață autentică cu Dumnezeu, o trăire dependentă de El.
 6. Rugați-vă ca să fie posibilă stabilirea unei linii telefonice gratuite pentru fiecare țară din America Latină, pentru a oferi sprijin femeilor care sunt însărcinate. În prezent avem un centru de comunicare în Argentina care colectează nevoile femeilor din regiune.

ALIANȚA MONDIALĂ BAPTISTĂ [AMB] ŞI DEPARTAMENTUL FEMEILOR DIN AMB

 1. Dorința noastră este ca femeile baptiste din întreaga lume să prospere. În lumea în cate trăim întâlnim multe obstacole care încearcă să împiedice femeile să trăiască conform voii lui Dumnezeu și să fie așa cum Dumnezeu le-a chemat să fie. Rugați-vă ca obiectivele noastre principale să fie atinse, astfel încât să putem atinge următoarele scopuri:
  • Ne dorim ca fiecare femeie să își găsească adevărata valoare și identitate în Hristos.
  • Ne dorim ca fiecare femeie să înțeleagă exact care sunt așteptările lui Dumnezeu de la ea.
  • Înțelegerea voii lui Dumnezeu ne va ajuta să simțim mireasma lui Hristos, iar o femeie purtătoare a miresmei lui Hristos are o influență uriașă asupra altor femei din jurul ei.
 2. Până la Ziua Mondială de Rugăciune din Noiembrie 2021, va avea loc Conferința Mondială a Femeilor Baptiste și Congresul Alianței Mondiale Baptiste. Rugați-vă ca femeile participante la aceste două evenimente importante să continue să găsească încurajare și inspirație.
 3. Rugați-vă pentru noul director executiv a Alianței Mondiale a Femeilor Baptiste și pentru adaptarea sa la acest nou rol.
 4. Rugați-vă pentru înțelepciune și călăuzire pentru toți liderii continentali, pentru președintele Alianței Mondiale a Femeilor Baptiste – Karen Wilson, precum și pentru secretarul și trezorierul (contabil) Sherrie Cherdak.
 5. Rugați-vă pentru secretarul general al Alianței Mondiale Baptiste – dr. Elijah Brown, pentru călăuzire și înțelepciune în administrarea departamentelor care i-au fost încredințate.
 6. Rugați-vă pentru începutul noilor ateliere de instruire on-line, pentru ca prin intermediul lor să putem oferi mai multe resurse ziditoare femeilor baptiste din întreaga lume.  

                       PROIECTELE PENTRU ZIUA MONDIALĂ DE RUGĂCIUNE 2021

 1. Binecuvântări de la ferma de broaște.

Organizator: Femeile Creștine Baptiste din sectorul 12 al Bisericii lui Hristos din Tailanda

Țară: Tailanda   

În 2018, păstorul Nittaya a început a crește broaște din propriile economii pentru a le vinde și a putea sprijini biserica din Siam Nakorn Phanom. Carnea de broască este foarte gustoasă și poate fi gătită în diferite moduri. Donațiile pentru proiectul Fermei de Broaște vor permite acordarea unui sprijin suplimentar pentru orfani, copii defavorizați și văduve, învățându-i abilități legate de creșterea broaștelor, încurajând educația și totodată cunoașterea lui Hristos.

 

 1. Flacăra de speranță în întuneric

Organizator: Uniunea Femeilor Misionare din Filipine ale Congregației Baptiste Țara: Filipine

De cele mai dese ori, femeile, în calitate de gospodine ale casei, le este greu să facă față nevoilor familiei din cauza lipsei oportunităților de a se angaja la muncă. Copii la rândul lor se confruntă cu stări de tensiune și stres din cauza educației on-line și a lipsei de activități în afara casei. Proiectul Flacăra de speranță în întuneric intenționează să ofere resurse pentru a ridica bunăstarea psihologică prin seturi de resurse on-line, care vor contribui la identificarea, prevenirea și soluționarea problemelor de sănătate mintală. Proiectul va avea impact asupra problemelor economice, oferind bani pentru înființarea de întreprinderi mici și alte tipuri de ajutor pentru locuință și pentru a spori veniturile familiei.

 

 1. Bibliotecă pentru Centrul Multifuncțional Creștin

Organizator: Grupul Femeilor Baptiste

Țara: Camerun

Centrul Multifuncțional al Uniunii Femeilor Baptiste din Douala, Camerun, a fost înființat cu scopul de a îmbunătăți nivelul de trai al femeilor baptiste prin instruire și educație.

Prin crearea unui spațiu destinat bibliotecii în cadrul Centrului, femeile și fetele vor avea acces la diverse materiale, se vor putea bucura de lectură și vor fi informate despre schimbările din întreaga lume. Scopul primordial este de a transforma viețile femeilor prin educație și evanghelizare, deoarece și femei non-baptiste vor vizita acest spațiu.

 

 1. Atelier de cusut

Organizator: Femeile Baptiste din Vanuatu

Țara: Vanuatu

Pe lângă impactul negativ al pandemiei, Economia statului Vanuatu a avut de suferit și din cauza devastărilor cauzate de ciclonul Harold în 2020. Drept răspuns la toate aceste nevoi, femeile baptiste din Vanuatu intenționează să înceapă un grup de cusut pentru a ajuta tinerel mame să aibă un venit. Acest grup va căuta să le permită acestor femei să facă haine pentru familiile lor și să creeze produse pentru a le vinde. Grupul va include de asemenea momente de părtășie, posibilitatea de a servi o gustare, discuții pe baza Scripturii și lecții despre bugetul financiar.

 

                          COLECTA DIN CADRUL ZILEI INTERNAȚIONALE DE RUGĂCIUNE

 

      Preaiubite surori! Să facem din Ziua Mondială de Rugăciune o sărbătoare specială pentru surorile din bisericile noastre. Invitați surorile de toate vârstele să participe la lucrarea de rugăciune: fete, tinere mame, surori de vârstă mijlocie și surori mai mature.       Vreau să vă reamintesc despre colectarea donațiilor în timpul Zilei de rugăciune. Donațiile colectate vor merge în sprijinul lucrării femeilor, atât în țara noastră, cât și în străinătate. Prin donarea de finanțe, participăm astfel la slujirea menită să răspândească Împărăția lui Dumnezeu. O parte din fondurile donate vor fi destinate sprijinirii slujirii femeilor din țările sărace ale lumii, cealaltă parte pentru sprijinirea activităților departamentului pentru femei al Uniunii BCEB din Moldova. Vă mulțumim pentru toate donațiile făcute în ultimul an, Dumnezeu a binecuvântat din belșug slujirea departamentului femeilor din țara noastră, datorită sacrificiului Dvs.

 

 Puteți transmite donațiile colectate surorii responsabile din regiune. 

     

 Dumnezeu sa vă binecuvânteze! 

 

“Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin.” (Iuda 24-25)

You may also like...