Uniunea Baptistă a pus piatra de temelie la Complexul agro-turistic multifuncţional din Bălţata

6,321 vizualizari

dsc09755

Conducerea Uniunii Baptiste, alături de pastori din toată ţara, autorităţile locale şi oaspeţi de peste hotare a pus piatra de temelie la Complexul agro-turistic multifuncţional din Bălţata, raionul Criuleni. Un zid din cărămizi improvizate din paie este primul semn de aducere aminte prin care s-a dat startul construcţiei unui vis măreţ, un vis prin care comunitatea evanghelică vrea să fie mâna blândă a Domnului Isus în viaţa copiilor fără părinţi.

Inaugurarea şantierului a avut pe agendă discursurile oficialilor şi a oamenilor cheie care stau la baza acestui proiect, fiind încheiată cu o rugăciune de binecuvântare asupra lucrării care urmează. Evenimentul a fost deschis şi moderat de episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Ion Miron. Citând pasajul „Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte” din Psalmul 127:1, episcopul UBCEB a menţionat că acest loc are menirea să fie un refugiu pentru orfani, bătrâni, văduve şi alte categorii de persoane neprotejate în societate.

dsc09776

Prezentă la evenimentul, primarul satului Bălţata, Olga Coronciuc a mulţumit conducerii Uniunii pentru că a ales localitatea pe care o conduce pentru acest proiect. Doamna primar a apreciat efortul, investiţia şi viziunea pentru care urmează încă să se muncească enorm de mult. Dânsa a asigurat organizatorii proiectului de tot suportul necesar din partea autorităţilor locale pentru buna desfăşurare şi realizarea acestui vis măreţ.

dsc09790

Vice-primarului Consiliului Raional Criuleni a venit cu surprize. Chiar în timpul momentului de inaugurare a şantierului dânsul a anunţat că pe teritoriu a fost instalată electricitatea şi apa.

Rând pe rând liderii comunităţii şi partenerii acestui proiect au lăsat urări şi gânduri preţioase de binecuvântare asupra acestei lucrări.

Deputatul Valeriu Ghileţchi a descris acest proiect drept un vis măreţ şi frumos, care poate fi realizat doar cu multă credinţă în Dumnezeu:

Preşedintele Fondului „Punte în Viaţă”, Waldemar Schroeder a descris acest proiect drept o minune în înfăptuire.

Preşedintele Misiunii „Purtătorii de Speranţă. Est”, Heinrich Beck, a împărtăşit emoţiile de bucurie a acestei zile pe care a aşteptat-o mulţi ani.

Cu gânduri preţioase de încurajare a venit şi episcopul onorific al Uniunii Baptiste, Victor Popovici.

Cu un gând din Scriptură a venit şi secretarul UBCEB, Nicolae Vozian:

Momentul festiv a fost încheiat de vice-episcopul UBCEB, Alexandru Goncearuc.

La final conducerea Uniunii şi cei peste 20 de pastori prezenţi la eveniment şi-au ridicat mâinile spre cer şi au cerut protecţia, binecuvântarea şi călăuzirea lui Dumnezeu în acest proces de construcţie.

baltata

Complexul agro-turistic multifuncţional din Bălţata va avea trei case de tip familial şi alte clădiri cu scop educativ. Potrivit proiectului, privit de la înălţime, complexul are forma unui peşte. Acesta este construit în parteneriat cu Fondul „Punte în Viaţă” şi „Purtătorii de Speranţă. Est”.

dsc09874

You may also like...