Otniel Ioan Bunaciu despre întâlnirea anuală a Alianţei Mondiale Baptiste din Canada

1,656 vizualizari

amb2016

Consiliul General al Alianţei Mondiale Baptiste (AMB)şi comisiile de lucru ale organizaţiei şi-au desfăşurat lucrările întâlnirii anuale la Vancouver, Canada. Întâlnirea anuală AMB s-a desfăşurat în prima săptămână a lunii curente, 5-8 iulie, care a adunat peste ocean delegaţi de pe toate continentele. România a fost reprezentată de vicepresedintele Uniunii Baptiste, Otniel Ioan Bunaciu.

Otniel-IOan-BUnaciu

Despre scopul şi agenda acestei întâlniri ne relatează mai detaliat pastorul Otniel Ioan Bunaciu: „Am participat la întâlnirea anuală AMB în calitate de membru în comisiile: Doctrina Baptistă şi Unitate Creştine, Justiţie Socială şi Economică. Înainte şi după întâlnirea anuală am avut părtăşie cu bisericile baptiste române din Phoenix, Arizona (New Life Romanian Baptist Church) şi din Vancover, British Columbia (Biserica Baptista Emanuel şi Biserica Baptista South Side).

Pe lângă întâlnirile comisiilor de lucru a avut loc şi şedinţa Consiliului General al organizaţiei. La Consiliu au fost reprezentate mai multe uniuni baptiste din lumea întreaga, iar din Europa Centrală şi de Est au participat următoarele uniuni: Polonia, Bulgaria şi Croaţia.

Cu această ocazie am primit un salut special pentru bisericile baptiste din România din partea fratelui Asatur Nahapeitan din Armenia, Președintele Federației Europene Baptiste și mai multe saluturi din partea fraților: Paul Msiza, Președintele Alianței Mondiale Baptiste, Tony Peck, Secretarul General al Federației Europene Baptiste și Denton Lotz, fost Secretar General al Alianței Mondale Baptiste.

În cadrul comisiei Doctrina Baptistă și Unitate Creștină au prezentat lucrări mai mulți teologi baptiști printre care: Dr. Frank Reese de la Whitley College din Melbourne, Australia care este și moderatorul comisiei, Dr. Beth Newman de la Baptist Theological Seminary din Richmond, Virginia, SUA și Prof. Paul Fiddes de la Regent’s Park College din Oxford University, Marea Britanie.

În anul 2017 întâlnirea anuală a AMB va avea loc în Thailanda și în anul 2018 la Zurich în Elveția ca parte din comemorările ce vor marca 500 de ani de la Reforma Protestantă”, a menţionat Otniel Ioan Bunaciu.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...