PRIMA cursă de “Ciclism pentru Binecuvântarea Moldovei” în Regiunea Bugeac

3,670 vizualizari

ciclismbugeac2016 (12)

Prima cursă de “Ciclism pentru Binecuvântarea Moldovei” din anul 2016, aflată la cea de-a 10-a ediţie, a inclus pe harta proiectului Comunitatea Bugeac. Evenimentul a adunat pe biciclete 17 băieţi din toată ţara şi a fost organizat de liderul proiectului, Valeriu Doncilă şi liderul local de tineret, Alexandru Masalschi, în cadrul Departamentului Tineret al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova.

ciclismbugeac2016 (11)

Cursa din Comunitatea Bugeac a fost o experienţă unică şi inedită, despre care băieţii ne povestesc în continuare. „Prima zi am parcurs traseul: Basarabeasca, Chiriet Lunga, Tvardiţa, Besghioz şi Ceadîr Lunga. În cea de-a doua zi am continuat cursa prin satele: Corten, Cazaclia, Taraclia, Svetlîi şi Congaz. Ultima zi am trecut prin Chirsova, Comrat, Başcalia, Cioc-Maidan şi ne-am întors în Basarabeasca. Am trecut prin 15 localităţi unde sunt biserici evanghelice. Scopul nostru a fost mobilizarea creştinilor la rugăciune pentru ţară, pentru pace, bunăstare, pentru conducerea ţării, pentru localităţi/oraşe, oameni din ţară, instituţii de învăţământ, autorităţi, primari, pentru biserici”, ne-a declarat liderul proiectului, Valeriu Doncilă.

ciclismbugeac2016 (16)

Cursa de “Ciclism pentru Binecuvântarea Moldovei” are un impact pozitiv şi este un eveniment care aduce multă încurajare în bisericile locale. De obicei bisericile mici de la ţară primesc cu multă bucurie participanţii în asemenea eveniment. Şi de această dată nu a fost o excepţie. Unele biserici au profitat de vizita purtătorilor de rugăciuni pe biciclete şi au organizat evenimente evanghelistice în centrul localităţilor lor. O astfel de biserică model este comunitatea din Ciadîr Lunga. Liderii locali au solicitat poliţia rutieră care a întâmpinat echipa de ciclişti şi i-a însoţit prin tot oraşul, iar în spatele lor mergea altă maşină cu boxe unde se cântau melodii creştine şi se făcea invitaţie la Evanghelizare.

ciclismbugeac2016 (24)

„Dumnezeu aşa ne-a binecuvântat că poliţiştii din propria iniţiativă după aceea ne conducea aproape permanent. În prima zi de la Ciadîr Lunga, în a doua zi după amiază au fost două maşini de politie care ne-au condus, iar în a treia zi a fost o maşină de poliţie care ne-a însoţit toată ziua, până la am încheiat cursa de ciclism la Basarabeasca. Nimeni din echipa noastră nu a rugat poliţia să meargă cu noi. Ne conduceau până la biserică şi plecau, iar când încheiam serviciul de rugăciune sau de evanghelizare reveneau şi mergeam mai departe cu noi. Ne filmau şi făceau poze cu noi pe telefoanele lor. La Ciadîr Lunga am fost însoţiţi chiar de şeful poliţiei. Când ne opream la fiecare intrare în sat pentru ca să ne rugăm, ne aşteptau. În sate discutam cu oamenii, ne rugam pentru ei, le explicam semnificaţia Învierii şi le-am împărtăşit bucuria noastră de a fi copii lui Dumnezeu”, ne-a împărtăşit liderul proiectului, Valeriu Doncilă.

ciclismbugeac2016 (22)

Dima Cornos participă prima dată la o cursă de “Ciclism pentru Binecuvântarea Moldovei”: „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru aceasta posibilitate de a călători cu bicicletele în regiunea de sud a Moldovei. Am avut posibilitatea să văd multe locuri deosebit de frumoase şi oameni primitori de oaspeţi şi buni la inimă. Este prima experienţă pentru mine în asemenea lucrare, de aceea am avut nişte emoţii deosebite, datorită unei echipe de băieţi cu dorinţă de a sluji pe Dumnezeu şi săritori la nevoie am reuşit să ajung cu bine până la finalul cursei. Sunt sigur că dacă mai sunt invitat la asemenea eveniment nici într-un caz nu ratez şansa de a particip”, ne-a împărtăşit Dima Cornos, originar din satul Crocmaz, raionul Ştefan Vodă.

ciclismbugeac2016 (6)

Nicolai Plucki nu este la prima experienţă într-o Cursă de “Ciclism pentru Binecuvântarea Moldovei”, dar e prima dată când se desfăşoară în comunitatea de unde vine el. “Deci a fost un timp extraordinar de minunat, tot a fost organizat frumos şi deosebit! Am fost impresionat cât de bun a fost Domnul cu noi în ciclism”, a exprimat Nicolai Plucki.

ciclismbugeac2016 (23)

Scopul curselor de „Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei” este de a binecuvânta fiecare localitate prin rugăciune, de a împărtăşi bucuria mântuirii cu oamenii din satele unde sunt biserici evanghelice şi de a încuraja creştinii bisericilor baptiste din satele Moldovei. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 2-5 mai şi este la cea de-a 10 ediţie.

ciclismbugeac2016 (26)

GALERIE FOTO:

You may also like...