Ziua Naţională de Rugăciune pentru Franţa

4,287 vizualizari

franta

Populație: 66,2 milioane
Creştini catolici – 43%
Musulmani – 8%
Aproximativ 45% se declară fără apartenenţă religioasă.

Potrivit recensământului din 2002, Franţa a fost declarată una din cele mai seculare state din lume. 29% s-au declarat atei convinşi şi ocupă la acest top locul 4 în lume.

Episcopul Uniunii Baptiste din Franța, Pier Jukh a numit Franța „neatinsă de Evanghelie” în sens misionar. Doar 0,7% din populaţie alcătuiesc comunitatea evanghelică din Franţa. În componenţa Uniunii Baptiste din Franţa sunt 130 de biserici cu 6500 de membri.

Creşterea numerică a creştinilor evanghelici este influenţată de migraţia creştinilor din Republica Moldova, România, Ucraina şi Africa. De exemplu, în Paris funcţionează Biserica Baptistă Rusă „Pietre Vii”, pastorită de Anatol Bucătaru, original din Bălţi, Moldova.

La fel ca şi în alte ţări europene, politica este condusă de principii seculariste. Potrivit unor lideri UE, creştinismul este o ameninţare pentru integrarea europeană, pentru că contravine noilor „valori europene” precum: căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sau controlul total.

Sub stindartul toleranţei şi a corectitudinii politice, creştinii sunt presaţi pentru a fi înlăturaţi din toate sferele societăţii: şcoală, armată, penitenciare, organele politice. Chiar şi pe uliţele oraşelor din Franţa, se străduie să înlăture orice semn al creştinătăţii precum bradul de Crăciun, pentru a nu ofensa iudeii sau musulmanii. Chiar şi cuvântul „Crăciun”, îl înlocuiesc cu sărbătoarea Anului Nou.

ŞI aceasta nu este tot. Creştinii permanent sunt presaţi prin intermediul mass-mediei, ei sunt învinuiţi de toate păcatele posibile, de fanatism şi obscurantism. În oraşele europene se afişează multă reclamă anti-creştină.

Ministrul de Interne al Franţei a declarat că în anul trecut au fost înregistrate 810 atacuri asupra lăcaşurilor şi cimitirelor creştine, cu 20% mai mult decât un an înainte.

Evident, se pregăteşte o campanie de intimidare bine gândită pentru a scoate definitiv din viaţa publică pe cei care doresc să fie urmaşi fideli a lui Cristos nu doar cu numele, dar şi cu faptele, şi să trăiască în ascultare de poruncile lui Dumnezeu şi în pace cu propria conştiinţă. Împotriva lor sunt intentate procese juridice şi adevărate acte de prigoană. Drept alternativă ei propun oameni „conştienţi” şi „adecvaţi”, după ei „creştini”, care sunt gata să accepte căsătoriile uni-sex, să le dea binecuvântarea în biserică şi sunt gata să facă tot ce aşteaptă de la ei puterea.

La moment în Paris sunt două biserici ruse în care regulat se desfăşoară servicii divine. În oraşul Nissa este o comunitate creştină care are nevoie acută de slujitori, dar şi o mică comunitate de creştini evanghelici în inima europei – oraşul Strasbourg.

Motive de rugăciune:
• Trezire spirituală în poporul francez
• Noi slujitori între migranţii creştini vorbitori de rusa şi română
• Evanghelia să fie vestită cu acurateţă
• Pentru întărirea şi protecţia creştinilor prigoniţi pe teritoriul Franţei.

You may also like...