ULTIMA zi la Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015 (FOTO)

3,558 vizualizari

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (21)

E vineri, 21 august 2015, şi am pus un Eben-Ezer în istoria Departamentului de Tineret din cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB). Am încheiat Conferinţa Naţională de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015 la care au participat peste 200 de tineri din toate colţurile ţării. Ultima zi a fost marcată de multe emoţii, materializate în tone de poze, îmbrăţişări, cuvinte de încurajare exprimate unii către alţii.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (9)

Ultima zi a fost nu doar ziua despărţirii, dar şi a închinării. În ultima sesiune susţinută de pastorul Bisericii “Isus Salvatorul”, Valeriu Ghileţchi am învăţat: “Sfaturi mari, de la cei mici”, ne-am închinat cu oaspeţi de la Bălţi şi tinerii care toată săptămâna nu au ajuns să fie parte din program au cântat spre slava Domnului.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (16)

Această Conferinţă de Tineret a avut multe puncte unice, dar numărul de vorbitori a fost un record istoric. Din 15, până în 21 august tinerii au învăţat cum să trăiască o Înnoire Spirituală autentică de la: Ion Miron, Alexandru Gîrbu şi Valeriu Ghileţchi din Republica Moldova, Veaceslav Sîrbu şi Jimmy Martin (SUA), Vlad Crîznic, Natan Mladin, Viorel Iuga, Samy Tuţac, Pavel Clipa  şi Cătălin Vasile din România, iar în ultima seară tinerii au cunoscut mărturii dureroase din Ucraina de la pastorul Bisericii din Kramatorsk, Vladimir Cernîşov alături de soția sa.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (24)

Timp de şase zile, am studiat intensiv subiectul #ÎnnoireSpirituală în viaţa de credinţă, în relaţia cu Dumnezeu, în relaţia cu oamenii.

Prima seară din cadrul evenimentului a fost deschisă de episcopul Uniunii Baptiste, Ion Miron şi Jimmy Martin. Aceştia ne-au prezentat importanţa înnoirii spirituale în viaţa unui creştin şi ce produce în viaţa practică această înnoire.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (14)

În următoarele două zile, participanţii au făcut cunoştinţă cu doi vorbitori tineri bine pregătiţi în domeniul apologetic. Vlad Crîznic şi Natan Mladin reprezintă Organizaţia Ravi Zacharias Internaţional România, care are misiunea principală de a comunica credibilitatea și frumusețea Evangheliei lui Isus Cristos și promovarea viziunii creștine despre lume.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (7)

Cu directorul RZIM România, Vlad Crîznic am studiat subiecte precum:

 • “Apologetica şi Evanghelizarea – ingrediente în Înnoirea Spirituală”
 • “Barierile în calea Înnoirii Spirituale”
 • “Paşi spre înnoire spirituală”
 • “Obstacole în calea înnoirii spirituale”
 • “Viaţa spirituală cu Dumnezeul adevărat”

La workshop-uri, Vlad Crîznic a făcut exerciţii practice, ajutând tinerii să exerseze Evanghelizarea ca mod de viaţă şi învăţându-i cum să răspundă la întrebările dificile din partea colegilor, prezentându-le şi Evanghelia. Majoritatea participanților au rămas încântați de soluțiile practice și destul de simple prezentate de vorbitor prin experiența personală. Abordarea prin exemplul personal a încurajat tinerii și a entuzismat noua generație să producă înnoire în practica evanghelizării printre colegii de la școală, dar și să crească permanent exersând această misiune lăsată nouă de Domnul Isus.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (10)

Natan Mladin, asociat al RZIM România şi doctorand la Queen’s University of Belfast din Marea Britanie, ne-a vorbit despre:

 • “EVANGHELIA povestea adevărată a lumii”
 • “De ce redescoperirea Trinităţii contează în trezirea spirituală”
 • “Problema răului și a suferinţei în lume”
 • “Toţi purtăm ochelari: Viziune asupra lumii”

Natan Mladin a captivat atenţia tinerilor interesaţi de subiectele dificile, explicând doctrinele esenţiale despre Dumnezeu, concepte asupra lumii prin prisma diferitor religii şi cea mai actuală întrebare a zilelor noastre: “Dacă Dumnezeu este bun, de ce există suferinţă”?

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (5)

Viorel Iuga este un nume foarte bine cunoscut pentru tinerii din Republica Moldova. Tema Conferinţei de Tineret: “Înnoire Spirituală” şi scopul evenimentului focusat pe tinerii creştini botezaţi a fost un motiv de inspiraţie pentru peniţa vorbitorului de la Arad. Aceasta s-a materializat într-o nouă broşură cu titlul: “Înnoire Spirituală” pe care tinerii au primit-o gratuit în două exemplare pentru ca tinerii să o poată face cadou unuia din prietenii lor. În cadrul sesiunilor plenare şi workshop-urilor, preşedintele Uniunii Baptiste din România, Viorel Iuga ne-a vorbit despre:

 • “Înnoirea Gândirii”
 • Înnoirea relaţiilor”
 • “Înnoirea hotărârilor”
 • “Înnoirea obiceiurilor”
 • “Înnoirea bucuriei”

samy tutac

Samy Tuţac a lansat multe provocări tinerilor. Seminarul despre “sfinţenie” a atins cei mai mulţi tineri. Workshop-urile susţinute împreună cu fondatorul de la Prodocens Media, Cătălin Vasile a prezentat tinerilor pericolele şi măsurile de protecţie pentru acestea în lumea virtuală.

 • “Apropierea de Dumnezeu”
 • “Când focul se coboară”
 • “Dumnezeu ne cheamă să fim sfinți!”
 • “Provocarea de a trăi în generaţia Net”
 • “Capcanele pornografiei”

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (13)

Veaceslav Sîrbu a provocat tinerii să facă din Isus eroul lor. Unii tineri chiar şi-au ales această expresie drept motto pentru tinereţea lor. În cele trei seminare petrecute cu el, am învăţăt că am fost aleşi pentru înnoirea spirituală şi aceasta are câteva etape:

 • “Aleși pentru înnoirea spirituală: Perioada pregătirii”
 • “Aleși pentru înnoirea spirituală: Perioada încrederii”
 • “Aleși pentru înnoirea spirituală: Perioada celebrării”

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (23)

Apologetul Alexandru Gîrbu a venit cu două subiecte foarte interesante pentru tinerii de la Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015. Deşi pasiunea dânsului în predicare este cucerirea Martorilor lui Iehova pentru Cristos, de data aceasta ne-a vorbit despre

 • “Alimentaţia corectă – baza unei vieţi sănătoase” şi 
 • “Sărbătoarea Hanuka – Înnoirea Spirituală în istoria poporului Israel”

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (22)

Valeriu Ghileţchi vine tot timpul cu mesaje de încurajare în faţa tinerilor. Încurajarea de a fi primii în fapte bune, cei mai buni acolo unde Dumnezeu a ales să îi folosească. La workshop-ul şi sesiunea de încheiere a taberei ne-a vorbit despre:

 • “Creştinul şi societatea”
 • “Sfaturi MARI, de la cei mici”

După o lungă activitate în comunitatea baptistă din ţara noastră, fratele Valeriu s-a dedicat slujirii în folosul societăţii prin Parlamentul Republicii Moldova. Având ca motto: “Cât sunt în lume, sunt lumina lumii” inspirat din Ioan 9:5, tot timpul motivează tinerii să trăiască util pentru societate şi să fie o binecuvântare pentru oamenii care îi înconjoară.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (11)

Patru ore dimineaţa şi trei ore seara în fiecare zi au fost dedicate studiului intensiv. Chiar dacă la început a fost obositor, înnoirea intelectuală şi spirituală produsă de mesajele pregătite de cei mai buni vorbitori, a lăsat în urmă emoții pozitive de împlinire și încântare pentru ocazia de a participa la această întâlnire.

Rezultatul? Miercuri seara Dumnezeu a revărsat din plin din harul său duh de pocăință și la chemarea făcută de Pavel Clipa, după mărturia provocatoarea a lui Adi Gliga, zeci de tineri au pășit în față să își înnoiască relația lor cu Tatăl Ceresc.

Pentru cei care nu au prins transmisiunea LIVE, puteţi vedea o parte din sesiuni înregistrate pe contul oficial al Uniunii Baptiste de LIVEstream.com

Urmăriţi site-ul www.baptist.org.md şi în curând veţi putea asculta mesajele AUDIO, iar mai târziu reportaje FOTO şi VIDEO.

You may also like...