Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Luptă internă”

“Mândria merge înaintea pieirii și trufia merge înaintea căderii”. 
Proverbe 16:18

Man praying

David, împăratul vechiului Israel se afla în mijlocul unei situații naționale confuze. Regatul său era distrus de lupte interne. Robul îl ura pe stăpân, stăpânul își ura robul. Oamenii dădeau vina pe guvern, iar guvernul învinovățea oamenii. David s-a uitat la el și a văzut că fiecare om crede despre sine că este perfect. Fiecare individ plasa vina asupra altora. David știa că dacă mândria păcătoasă continuă să crească, națiunea lui va suferi un colaps spiritual. El știa că depresiunea economică, dezintegrarea morală sau înfrângerea militară urmează inevitabil declinului spiritual.

Așa că David s-a întors la Dumnezeu, și Duhul Sfânt i-a descoperit că nivelul spiritual al națiunii sale nu se va ridica mai sus decât nivelul spiritual al inimii sale. Așa că a căzut smerit în genunchi și s-a rugat:”Cercetează-mă, Dumnezeule și cunoaște-mi inima! Încearcă-mă și cunoaște-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea și du-mă pe calea veșniciei!”(Psalm 139:24,24)

Rugăciunea zilei:

Doamne, eliberează-mă de păcatul mândriei și umple-mă cu o smerenie continuă așa cum îndeplinesc sarcinile care stau înaintea mea azi.

Sursa: Billy Graham.org