ROMAN CRAVCIUC este noul lider de tineret ales în cadrul Uniunii Baptiste din Ucraina

1,693 vizualizari

nou lider ucraina

Cu vot unanim, Roman Cravciuc a fost ales de comitetul Departamentului de Tineret din Cadrul Uniunii Baptiste din Ucraina în calitate de lider naţional de tineret pentru următorii patru ani. Numirea noului lider a avut loc joi, 09 octombrie 2015, chiar în ziua când noul slujitor aniversa 29 de ani.

După rugăciunea de binecuvântare în slujire, noul lider naţional al tinerilor baptişti din Ucraina, Roman Cravciuc a declarat:

“Tineretul Ucrainei are nevoie de Hristos! Mă rog şi visez la o trezire spirituală în rândurile tinerei generaţii din ţara noastră. Dumnezeu ne-a pus să trăim în aceste vremuri deloc uşoare, care presupun o responsabilitate şi o provocare mare pentru slujitorii tineri. Misiunea noastră este să ajungem la tineri cu mesajul Evangheliei şi să creştem dintre ei noi slujitori. Credincioşie şi dăruire nouă tuturor”, a declarat liderul naţional de tineret, Roman Cravciuc.

ICuikE2FneQ

Preşedintele Uniunii Baptiste din Ucraina, Valerii Antoniuc, prezent la şedinţa bordului Departamentului de Tineret a declarat că personal va acorda tot suportul necesar noului lider Roman Cravciuc şi a întreg Departamentului pe care acesta urmează să îl coordoneze.

“Provocările zilelor pe care le trăim necesită multă râvnă şi dedicare în slujire”, a declarat Valerii Antoniuk.

binecuvintarea new lider

Totodată, preşedintele Uniunii Baptiste din Ucraina a mulţumit pentru dedicarea şi efortul depus în ultimii patru ani liderului care a transmis ştafeta de lider de tineret, Andrei Corniciuc, care urmează să fie ajutorul preşedintelui uniunii.

Roman Cravciuc s-a născut în 1986. Este antrenat în lucrarea de tineret de la 17 ani, când a devenit pentru prima dată lider de tineret în biserica locală din Luţk. În 2007 este ales lider de tineret în cadrul Uniunii Baptiste pentru regiunea Volînsk, iar în 2012 este numit responsabil pentru toată Ucraina de Vest. În acelaşi an, plantează împreună cu soţia lui Biserica “Schimbarea la Faţă” din Luţk.

În perioada 2012-2014 este student în secţia pastorală la Colegiul Biblic din Luţk. Trecând prin această formare, motto-ul vieţii lui, inspirat din Romani 8:13 şi Filipeni 4:13 a devenit: “Cu Hristot nimic nu este imposibil”.

În 2014, a fost implicat în calitate de director de program la organizarea celui de-al XIII-lea Congres al Tinerilor Creştini din Ucraina: “Atinge prin Cuvânt”. De asemenea a fost implicat în calitate de predicator la diverse conferinţe naţionale şi internaţionale pentru tinerii creştini.

90

Departamentul de Tineret al Uniunii Baptiste din Ucraina a fost înfiinţat în 1988. La căderea URSS, primii lideri de tineret în Ucraina au fost aleşi P. Dovbnea şi M. Naconecinîi (1988-1992). Primul lider de tineret ales odată cu naşterea noului stat independent Ucraina a fost P. Hrapaka (1992-1998), urmat de G. Luţenko (1998-2005), Pavel Ungurean (2005-2011) şi Andrei Korniiciuc (2011-2015).

You may also like...