BIOGRAFIE: Evanghelistul Sammy Tippit vine la Chişinău

2,760 vizualizari

sammy-tippit-e1421102239956

Evanghelistul Sammy Tippit s-a născut în 1947 în Baton Rouge, Louisiana – SUA. A cunoscut pe Domnul în mod real într-o zi de august a anului 1965. A început formarea ca slujitor şi evanghelist în strată, într-un cartier cu o criminalitate înaltă din Chicago în anul 1970. A devenit cunoscut ca lider al “Mişcării lui Isus” în Chicago lucrând cu bandele, dependenţi de droguri şi tineri cu probleme.

În 1964, după participarea la un grup de studiu din Louisiana în cadrul Naţiunilor Unite este decernat cu titlul de: “Cel mai remarcabil speaker pentru tineri din America de Nord”. A fondat Misiunea: “Iubirea lui Dumnezeu în Acţiune” în 1970, care astăzi poartă numele de Sammy Tippit Ministries.

Este autorul la peste 15 titluri de carte, a predicat Evanghelia pe cele mai mari stadioane din lume şi a dus vestea bună în peste 80 de ţări la peste 300 de mii de persoane la un singur eveniment. Alături de soţia lui, au pus viaţa şi activitatea lor pe altarul slujirii, pentru ca Numele Domnului Isus să fie cunoscut în toate naţiunile lumii.

Sammy Tippit este o voce puternică printre creştinii din întreaga lume, care s-a făcut remarcabilă în ultimele decenii. În prezent vesteşte mesajul Evangheliei la cele mai mari evenimente evanghelistice din lume. Are o inimă aparte pentru ţările dominate de comunism, război şi alte sisteme politice distructive.

Este iniţiatorul “Festivalul Internațional al Tineretului Comunist” în 1973 și a împărtășit Evanghelia la peste 100.000 de tineri adunați. A călătorit des în țările dominate de comunism, făcând lucrări de evanghelizare din 1973 – 1988. Deasemea a propovăduit prima cruciadă de evanghelizare la stadion din istoria României, în mai 1990. A predicat la primele întâlniri de evanghelizare la nivel republican în Republica Moldova în septembrie 1990. Acel turneu a cuprins evanghelizări în mase pe stadioane din Rusia, Ucraina, România, Albania şi Republica Moldova.

El a proclamat mesajul de pace lui Dumnezeu în stadioane din Burundi — localitate sfâșiată de război, sa întâlnit cu guvernul și liderii religioși la scurt timp după tentativa de genocidul din Rwanda și a adus speranță pentru credincioșii persecutați în fostele națiuni sovietice.

Printre destinaţiile cu scop evanghelistic se numără Etiopia, Maracana, Brazilia, Mongolia, Sudan şi altele. Din 2004 a început o colaborare cu televiziunea din Iran. În 2007 a lansat proiectul: “Rugându-ne pentru familia ta”. Pe lângă turneele evanghelistice externe de pe toate continentele, Sammy Tippit nu uită de naţiunea americană, chemând poporul său la renaştere spirituală.

În 2011 a publicat cartea “The Race” în care descrie experienţele trăite cu Dumnezeu şi ce învăţături a luat din viaţa dăruită slujirii pentru proclamarea Numelui lui Hristos. În 2014 a lansat primul roman de ficţiune: “De două ori sclav”.

Deţine titlul de doctorand onorific la Colegiul Biblic Lancaster din 1993. Este căsătorit de 46 de ani cu Tex Tippit şi împreună au doi copii şi cinci nepoţi.

Sammy Tippit este vorbitorul principal la Conferinţa Pastorală din 15-16 octombrie 2015, găzduită de Biserica “Betel” din Chişinău şi la Evanghelizarea de Ziua Mulţumirii 2015 la Manej din 17-18 octombrie.

You may also like...