Ziua a 6-a – Ramadan 2015: “Poporul din nordul Mali” (23 iunie)

1,427 vizualizari

Ramadan 2015  (36)
Nordul ţării Mali este o întindere vastă de nisip, Sahara sudică. Această zonă este cunoscută petru tuaregii (grup etnic berber) în robele lor albastre, călărind cămile. Mai puţin cunoscuţi sunt songhaii care locuiesc de-a lungul râului Niger, în nord-estul Mali, cu precădere în oraşele Gao şi Timbuktu. De la jumătatea secolului al XV-lea până la sfârşitul secolului al XVI-lea, Songhai era unul dintre cele mai mari imperii islamice din istorie, iar această regiune este încă în mare măsură neevanghelizată – 99% sunt musulmani şi creştini în număr foarte mic.

Tamasheq şi songhai sunt limbile vorbele în nordul Mali. Noul Testament a ajuns să fie tradus în tamasheq de câţiva ani, iar Noul Testament în songhai a fost distribuit şi dedicat populaţiei doar din ianuarie 2015. Cuvântul lui Dumnezeu în aceste limbi este cheia spre inimile popoarelor. Conflictul actual şi creşterea extremismului în urma revoltelor din 2012 şi 2013 au cauzat deziluzie faţă de islam în rândul populaţiei. Acest lucru a creat o mai mare deschidere pentru credinţa în Isus, dar există atât de puţini lucrători care să se ocupe de nevoile fizice şi spirituale uriaşe ale acestei regiuni.

Fatima are un picior infirm din cauza poliomielitei. Odată cu trecerea timpului, ea şi-a deschis inima să afle mai multe despre Isus şi chiar a ajutat la traducerea Bibliei. Totuşi, ea nu îndrăzneşte să îşi mărturisească făţiş credinţa în Isus din cauza fricii de a fi expulzată din familia sa. Acest lucru este valabil pentru mulţi alţi credincioşi din nordul Mali.

Cum să ne rugăm?

Rugaţi-vă pentru pace în conflictul care se desfăşoară în această regiune. Rugaţi-vă pentru oportunităţi în rândul mai multor oameni din nordul Mali, ca aceştia să înţeleagă mesajul lui Cristos şi puterea Sa de a transforma şi a aduce pace. Rugaţi-vă pentru mai mulţi lucrători creştini care să poată arăta dragostea lui Isus în această zonă.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...