Devoţionalul zilei: “Nevoile sufletului”

1,232 vizualizari

“Domnul te va călăuzi neîncetat, îți va sătura sufletul chiar în locuri fără apă.”

Isaia 58:11

The Soul’s Demands

Sufletul cere tot atâta atenție ca și trupul. El cere părtășie și comuniune cu Dumnezeu. Cere închinare, liniște și meditație. Dacă sufletul nu este hrănit și exersat zilnic, devine slab și obosit. Rămâne nemulțumit, confuz, neliniștit. Mulți oameni se întorc la alcool să încerce să înece suspinele și nevoile sufletului. Unii se întorc la o nouă experiență sexuală. Alți încearcă să liniștească nevoile sufletului lor pe alte căi. Nimic înafară de Dumnezeu nu poate satisface complet, fiindcă sufletul este creat pentru Dumnezeu, și fără Dumnezeu este neliniștit și în tulburare secretă.

Primul pas spre Dumnezeu este recunoașterea sărăciei tale spirituale. Cel sărac în duh nu măsoară valoarea vieții în averile pământești, care trec, ci în termeni de realități eterne, care rămân veșnic. Înțelept este omul care mărturisește deschis lipsa sa de bogăție spirituală și strigă în umilința inimii:”Doamne, ai milă de mine, păcătosul.”

Rugăciunea zilei:

Nevoile sufletului meu vor fi satisfăcute, când mă uit la Tine, Domnul meu și Răscumpărătorul meu. Doar Tu îmi aduci bucurie statornică.

Sursa: Billy Graham.org

You may also like...