RO / RU

Eduard Petrosean – misionar armean a murit în urma unui atentat din Alep, SIRIA

2,663 vizualizari

220615_eduardpetrosyan

Un misionar de origine armean a murit în urma unui atentat în oraşul Alep din Siria. Tragedia s-a produs în urma unui bombardament aerian cu rachete pe 20 iunie 2015. Anunţul despre moartea misionarului Eduard Petrosean a fost făcut de pastorul Bisericii „Cuvântul Vieţii” din Erevan, Armenia.

Eduard Petrosean primise viza pe 4 iunie şi cu mare bucurie a anunţat prietenul şi pastorul că a doua zi pleacă în misiune în Siria. După doar două săptămâni de slujire, misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat într-un accident tragic.

Potrivit surselor laice, împreună cu misionarul Eduard Petrosean a mai murit un creştin de origine armean, locuitor al oraşului Alep, Siria cu numele Karo Mkrtchyan.

Prietenii în descriu ca un om cu inimă mare pentru popoare. Acesta era liderul Departamentului de Misiune în Biserica „Cuvântul Vieţii” din Erevan şi iubea foarte mult să câştige diferite naţiuni pentru Domnul Isus.

PIC03850

Pastorul Vasilie Vitiuc a postat pe pagina sa de facebook un mic portret în care descria prietenia şi caracterul misionarului, Eduard Petrosean.

“Suntem profund îndureraţi de pierderea acestui slujitor deosebit. Tot timpul a fost cald şi deschis în comunicare. Petreceam mult timp în părtăşie, aşa îl vom purta mereu în memoria noastră. Ultima dată ne-am văzut în mai la Moscova. Nici nu m-am putut gândi că îmbrăţişările noastre prieteneşti de atunci vor fi ultimele pe acest pământ.

Ieri dimineaţă am primit o frază pe care am decis să o împărtăşesc cu prietenii mei pe facebook. Ea suna aşa: „Doar cei care au murit cu Hristos, sunt gata să moară pentru Hristos”. M-am gândit că din fericire nimeni din prietenii mei astăzi nu trebuie să moară în slujire pentru Hristos, de aceea am schimbat a doua parte a frazei: “Doar cei care au murit cu Hristos, sunt gata să trăiască pentru Hristos”. Din păcate spre seară, în viaţa noastră a venit altă realitate. Această veste tristă nu o putem schimba, dar Isus a schimbat-o deja. Şi Eduard Petrosean, care a murit ca slujitor a lui Hristos, va împărăţi în veşnicie cu Domnul Isus”, a scris pastorul Vasile Vitiuc.

În concluzia mesajului său, pastorul Vitiuc a punctat: „Eduard, pentru mine tu ai fost omul pe care nu puteai să nu îl iubeşti, slujitorul pe care era imposibil să nu îl admiri, prietenul pe care era imposibil să nu îl preţuieşti. Tu vei rămâne în inima mea ca omul care niciodată nu va fi uitat”, a conchis pastorul Vasile Vitiuc.

Alep este un din cele mai mari oraşe din Siria şi ţinta atacurilor zilnice. Tot mai puţin creştini au rămas în Alep, aceştia pleacă în masă şi se refugiază în statele vecine pentru adăpost şi siguranţa vieţilor lor.

Tot în luna iunie 2015 mai multe atacuri au provocat cel puţin 17 morţi şi peste 100 de răniţi. Băştinaşii zilnic sunt supuşi atacurilor cu bombardamente sau butoaie explozive aruncate de rebeli.

Cea mai recentă tragedie este incendierea unei centrale electrice din Alep, care a fost cuprinsă de flăcări la 1 iulie 2015, după un atac al aviaţiei regimului de la Damasc. Activiştii unei organizaţii de apărare a drepturilor omului spun că incendiul a fost provocat de butoaie cu material exploziv, aruncate din elicoptere.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, de la declanşarea revoltei regimului dictatorial din Siria, în martie 2011, peste 220 de mii de persoane au murit în acest război civil şi alte mii au fugit din ţară.

Uniunea Baptistă vă îndeamnă să vă rugaţi pentru pace şi vindecarea locuitorilor şi creştinilor din Siria.

You may also like...