Ziua a 27-a – Ramadan 2015: “Credința pentru miraculos”

1,486 vizualizari

Ramadan 2015  (27)

Refugiații sirieni au inundat granițele sigure ale Iordaniei și ne umplu acum împrejurimile. Biserica pe care o frecventez cu creștini arabi locali și-a deschis brațele pentru a îmbrățișa, a iubi și ajuta pe acești oameni prețioși care au pierdut atâtea. Grupuri de sirieni acum vin la biroul bisericii să cerșească rugăciune în Numele lui Isus! Ei experimentează puterea Lui prin rugăciuni ascultate și cresc în deschidere înspre El.

Nu cu mult timp în urmă am întâlnit-o pe “Umm Bader”, o doamnă musulmană siriană care stă în al doilea rând în biserică în fiecare duminică, cu capul acoperit, fără să îi fie rușine de diferențele dintre ea și creștinii care stau în jurul ei. Este o văduvă scumpă în vârstă, care stă aplecată având spatele strâmb și mâinile noduroase, poate de la toate greutățile pe care le-a îndurat. Câțiva din copiii ei sunt morți, alții sunt încă în Siria, găsiți recent pentru că Isus a răspuns rugăciunilor ei de a-i localiza. Am întâlnit-o în ziua în care și-a împărtășit mărturia rugăciunii ascultate în fața întregii biserici. Următoarea poveste este o poveste miraculoasă pe care a împărtășit-o ca să dea glorie lui Isus:

Recent, cineva numit Isa a venit la casa lui Umm Bader la 2:30 dimineața și i-a dat 100 de dinari Iordanieni (echivalentul a 550 lei). Ea a crezut că era un bărbat pe nume Isa de la biserică, dar când bărbatul a spus că este sigur că dormea lângă nevasta lui la acea oră târzie, atunci ea a realizat cine ar fi putut să fie. Și-a dat seama că trebuie să fi fost Isa Al-Maseeh – Isus Mesia!

În aceeași dimineață a cerut rugăciune în biserică pentru nepotul ei care fusese luat de ISIS și era programat să fie judecat de ei – o soartă care însemna moarte sigură. Ea a descoperit mai târziu că la aceeași ora la care Isus a vizitat-o pe ea noaptea, nepotul ei a fost eliberat de ISIS, care tocmai măcelăriseră pe ceilalți judecași înaintea lui. Extremistul care la – judecat nu a dat nici un motiv, s-a uitat pur și simplu la el și i-a spus să plece. Nepotul ei a ajuns acasă la mama lui în aceeași zi. Imposibil. A fost un miracol!

Deseori Umm Bader se ridică în mijlocul bisericii pline de creștini arabi, modest îmbrăcată cu veșmântul musulman și Îl glorifică pe Isus pentru răspunsurile la rugăciunile ei. Păstorul nostru arab continuă să încurajeze turma, spunându-ne că ar trebui să avem credință ca Umm Bader.

CUM NE PUTEM RUGA?

Ca Isus să le apare multor refugiați sirieni și să le arate dragostea și domnia Lui.
Pentru creștinii din toată lumea ca să își deschidă brațele cu dragoste față de refugiații și să își deschidă gurile să împărtășească vestea bună cu ei.
Pentru o multiplicare rapidă a mişcărilor de plantare de biserici care să se răspândească printre refugiații sirieni.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...