Ziua a 22-a – Ramadan 2015: “Pattani Malaezi ai Thailandei”

1,506 vizualizari

Ramadan 2015  (32)

Grupul etnic Pattani Malay este o comunitate etnică de musulmani devotați care trăiesc în Sudul Thailandei și care sunt de descendență Malay. Sunt aproximativ 3.5 milioane. Pattani Malay au o moștenire bogată culturală și sunt meșteșugari foarte pricepuți. Aceste abilități pot fi văzute în traiul lor din pescuit, în munca lor în fabricile de pește, sau în cultivarea legumelor sau fructelor. Cu toate acestea în general musulmanii din sudul Thailandei câștigă mai puțin decât  salariul minim. Mulți dintre ei sunt prinși în acest ciclu al sărăciei impactată de venitul scăzut și de rata crescută de nașteri.

Provinciile în care locuiesc în majoritate Pattani Malay sunt localizate la o mare distanță de centrul guvernului thailandez și au dezvoltat un sentiment de unicitate și independență. De fiecare data când guvernul încearcă să centralizeze controlul provinciilor lor, această independență le este amenințată. Aceasta a condus la resentimente față de guvern.

Cei mai mulți dintre Pattani Malay vorbesc un dialect Malay. În contextul satului, Tai este vorbită foarte rar. Tai este folosită la școală și în relație cu oficialitățile sau cu budiștii tai, dar Pattani Malay rămâne limbă lor de inimă.

În general Pattani Malay locuiesc în comunități închise și acceptarea socială este importanță pentru ei. Tinerii sunt influențați tot mai mult de TV și filme, dependența de droguri și imoralitatea sunt în creștere continuă. Problemele economice și politice se găsesc alături de cele de mediu; aceasta de multe ori subminează traiul tradițional Pattani Malay. Pattani Malays locuiesc într-un timp de crize cu răspunsuri violente la instabilitate ceea ce devine o preocupare din ce în ce mai mare.

Spre deosebire de majoritatea populației Thailandei care este budistă, Pattani Malay este musulmană. Prin toate schimbările și crizele pe care Pattani Malays le-au experimentat recent, Islamul a fost o constantă. De la începuturile regatului vechi Malay din Thailanda, Islamul a avut o mare influență asupra culturii lor. Ei aderă îndeaproape la legea Islamică, șaria, care este predată în școlile tradiționale numite pondoks. Datorită dedicării lor credinței Islamice Pattani Malay au o identitate distinctă în Thailanda.

Cum putem să ne rugăm? 

  • Pentru dezvoltarea oportunităților educaționale accesibile care să ajute la distrugerea ciclului de sărăcie pentru Pattani Malay.
  • Ca tot mai mulți Pattani Malay să citească și să audă Evanghelia lui Isus și să experimenteze puterea Lui transformatoare.
  • Cere Duhului Sfânt să dea înțelepciune și favoare agențiilor misionare și lucrătorilor care se focalizează pe acest grup.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...