Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 17-a – Ramadan 2015: “Asia de Sud-Vest: vine schimbarea”

AYJ5JH_2289471b

Cuprinzând națiunile Afganistan, Pakistan și jumătatea de vest a Indiei, Asia de Sud – Vest se întinde pe liniile defectuoase de concurenţă hindusă, turcă, persană, și civilizații dravidiene care au dat naştere unui conflict de generaţii între 315000000 musulmani din regiune în 186 grupuri diferite de oameni. Ceea ce este diferit faţă de alte colţuri din lumea musulmană, în care soţiile şi fiicele musulmane sunt supuse purdahului (practica de a ascunde femeia în public ca tribut a mari lor valori), musulmani din triburile din sud-vestul Asiei nu împărtăşesc întocmai aceasta. Un creştin din mediul musulman numit Ahmed explică, “în cultura noastră, femeile sunt ca şi papucii. Îi purtăm şi când sunt vechi îi aruncăm. Dacă o femeie face ceva care îi displace soţului său, el o va târî pe străzi până la cimitir şi o va îngropa de vie.”

Pentru creştinii din sud-vestul Asiei, acest comportament se schimbă. Un punct de întorsătură a fost când două misionare americane au organizat un seminar pentru 12 femei din triburi musulmane. În ultimul minut bărbaţii femeilor au venit în locul soţiilor lor.

Dona una din misionare spune, „prima zi a fost o adevărată provocare. Bărbaţii din triburi erau împotriva la gândul că două femei le vor învăţa ceva.” În timpul unei conversații cu misionarele, Ahmed a întrebat, „Ar trebui să nu ne batem soţiile. Ce spune biblia despre asta?” A urmat o adevărată discuţie despre asta, în care Donna a subliniat versete relevante în care se vorbea despre cum un bărbat trebuie să se poarte cu soţia lui cu o dragoste jertfitoare. În următoarea dimineaţă Ahmed a spus, „Toată noaptea nu am dormit. Am vorbit despre ce spune Isus despre femeie, şi cum ar trebui să ne purtăm cu soţiile noastre” unul câte unul s-a ridicat şi a spus,” nu îmi voi mai bate soţia. De astăzi ne vom trata soţiile cu respect.”

Poate fi aşa de simplu? „Nu a fost simplu”, a spus Ahmed. „A fost o mare schimbare pentru noi.”

După acest seminar o mişcare a femeilor a luat fiinţă, ceea ce a dat naştere a sute de biserici de femei. Bărbaţii au cerut mai multă pregătire pentru a şti cum să se comporte cu soţiile lor.” Anul trecut,” spunea Ahmed, mai mult de 100 de lideri de biserici mi-au spus, nu îmi mai bat nevasta”.

Cum putem să ne rugăm?

Roagă-te pentru ca războiul, conflictele, masacrele şi nedreptăţile din sud-vestul Asiei să înceteze.
Roagă-te pentru o continuă creştere în a fi ca şi Cristos la noii convertiţi din sud-vestul Asiei.
Roagă-te ca Dumnezeu să producă noi mişcări pentru a aduce musulmanii la o nouă viaţa cu Cristos.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro