Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 4-a – Ramadan 2015: “Universitatea din Dhaka, Bangladesh”

Ramadan 2015  (20)

Universitatea din Dhaka (DU) este cea mai veche şi cea mai mare universitate din Bangladesh. Înfiinţată în 1921, a câştigat reputaţia de a fi “Oxfordul Orientului” în primii săi ani. Universitatea găzduieşte o gamă largă de instituţii şi departamente ale diferitelor discipline, cu mai mult de 38,000 de studenţi şi mai mult de 3,000 de membri ai personalului. Motto-ul universităţii este: “Adevărul va triumfa!”.

Unui profesor în vârstă îi face plăcere să îşi conducă vizitatorii până la treptele din faţa clădirii, unde se află un mare monument ilustrând doi bărbaţi şi o femeie în poziţie eroică, amintind vizitatorului faptul că Universitatea din Dhaka a fost un contribuabil semnificativ la istoria modernă a Bangladeshului. În urma divizării Indiei, a devenit centrul mişcărilor progresive şi democratice. “Vom continua această tradiţie”, asigură profesorul.

În ultimii ani a fost înfiinţat un mic departament numit “Departamentul pentru religiile lumii şi cultură”. Lectorii nu sunt singurii profesori ai acestor cursuri; sunt invitaţi să predea şi credincioşi ai acestor religii, de asemenea. Acest lucru oferă o oportunitate creştinilor, o minoritate nesemnificativă de 0,5%, de a se face auziţi de societatea din Bangladesh. Ei pot predica întreaga Scriptură şi pot spune întâmplări despre Isus Cristos. Aproape trei sute de studenţi au anual şansa de a citi fragmente biblice şi de a afla mai multe despre Vestea Bună. Departamentul favorizează dialogul, nu sincretismul. Aceştia susţin: “Trebuie să cunoaştem credinţa celuilalt pentru a putea apoi să respectăm principiile religioase ale unui om!”

Cum ne putem ruga?

Departamentul pentru religiile lumii şi cultură să continue în spirit deschis. Mintea şi inimile studenţilor să fie deschise, iar motto-ul universităţii să devină o realitate: “Adevărul va triumfa!” Dumnezeu să călăuzească profesorii şi lectorii creştini în predare.

Sursa: ȘtiriCreștine.ro