Nevoi de rugăciune,  Ştiri externe

Bisericile Baptiste din Nepal au nevoie de susţinere în rugăciune

Nepal cutremur 2015 (2)

Alianta Mondială Baptistă (AMB) este alături de victimele cutremurului din Nepal. Pentru ajutorarea victimelor cutremurului devastator din 25 aprilie, conducerea mondială a comunităţii baptiste a trimis o echipă pentru a coordona distribuirea şi ajutoarelor în valoare de 10 000 de dolari colectaţi pentru Nepal.

În momentul de faţă, Rescue Team 24, o echipă a Alianţei se află la faţa locului pentru a coordona ajutorarea persoanelor afectate indiferent de orientarea religioasă. Echipa a sosit în Nepal, la Kathmandu pe 27 aprilie, la două zile după devastatorul eveniment şi are în compenenţă membri din Ungaria şi Statele Unite. Rescue Team 24 a deschis o tabără prin intermediul căreia oferă servicii medicale alături de Consiliul Bisericilor Baptiste din Nepal (CBBN) care a alcătuit un comitet care să coordoneze activitatea în cadrul acestei situaţii de criza.

Conform CBBN, nevoile urgente în aceste momente sunt pentru un acoperiş deasupra capului, apă, hrană şi asistenţă medicală. Conform agenţiei de întrajutorare creştină, Micah Nepal, ar fi nevoie de hrană, 5000 de corturi, pături şi saltele. Este nevoie, de asemenea, de consiliere medicală pentru oamenii care au suferit traume mentale şi medicale. Echipa Rescue Team 24 a achiziţionat deja paturi, hrană şi corturi, dar acestea acoperă doar o mică parte din nevoile reale de la faţa locului. Accesul la alte zone afectate este îngreunat în special datorită faptului că drumurile de acces sunt practic distruse de cutremur, au raportat membrii Rescue 24.

Un număr încă nedeterminat de credincioşi baptişti se află printre victimele cutremurului devastator care a afectat Nepalul în data de 25 aprilie. Ei au murit după ce biserică în care se aflau s-a prăbuşit. Conform estimărilor, numărul total al creştinilor din ţară cu o majoritate hindusă care şi-au pierdut viaţa se ridica, până în prezent, la 144. Numărul total al victimelor se ridica la 6000 de morţi şi 12 000 de răniţi pe lângă pierderile materiale impresionante. Cutremurul a distrus şapte clădiri de biserici dintre care două erau biserici baptiste.

Sursa: Revista Creştinul Azi.ro