Anul Înnoirii Spirituale,  Slides,  Ştiri interne

Membrii Consiliului Uniunii Baptiste alături de soţiile lor s-au rugat pentru “Înnoire spirituală” (FOTO)

IMG_1491

În contextul Anului Înnoirii Spirituale 2015, conducerea Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB) a convocat membrii Consiliului alături de soţiilor lor la o întâlnire specială. Evenimentul a avut loc în tabăra “Brăduleţ” din Vadul lui Vodă şi a adunat peste 70 de persoane. Departe de zgomotul oraşului, slujitorii au dedicat ziua de joi, 23 aprilie închinării, rugăciunii şi studierii Cuvântului lui Dumnezeu.

DSC05976

Momentul de închinare prin muzică a fost condus de grupul “Veneţ” din oraşul Tiraspol. Împreună cu leviţii, slujitorii s-au închinat şi au proclamat biruinţa Domnului Isus asupra morţii prin psalmi de Paşti, dar şi piese consacrate ca “Măreţul har”, în două limbi: rusă şi română.

DSC05978

La întâlnirea Consiliului Uniunii a participat unul din partenerii strategici ai UBCEB, preşedintele Misiunii: “Purtătorii de Speranţă. Est”, Ghenrich Bek. În cuvântul său de salut, acesta a atras atenţia asupra disperării vremurilor în care trăim. “În fiecare zi auzim veşti de războaie. În fiecare vedem ştiri în care fraţii noştri sunt omorâţi pentru credinţa lor. Trăim într-o lume fără nădejde. Statistica spune că în urma la toate conflictele internaţionale pe care le avem, numărul refugiaţilor la nivel internaţional a depăşit cifra refugiaţilor din al II-lea Război Mondial. Doar în învierea Domnului Isus oameni pot căpăta speranţa pentru viaţă. Haideţi dragi fraţi slujitori să le ducem această veste bună, până când Domnul de mai dă aceste vremuri de har pentru a sluji”, a punctat Ghenrich Bek.

DSC06011

Mesajul de bază a fost predicat de episcopul UBCEB, Ion Miron. Inspirat din Luca 12:42, episcopul Ion Miron a vorbit despre “Amânare în luarea deciziilor şi împlinirea sarcinilor omului lui Dumnezeu”.

DSC06056

În mesajul său, Ion Miron a atras atenţia la cauzele şi consecinţele amânării: “Amânarea ajunge o problemă în viaţa unui slujitor din cauza că acesta:

1. A pierdut ordinea priorităţilor în viaţă şi slujire
2. Confundă urgenţele cu lucrurile importante
3. Teama că deciziile lor nu vor fi desăvârşite
4. Subestimarea şi teama de a eşua
5. Un program prea încărcat cu “lucruri urgente” pentru care se amână lucrurile importante”, a punctat Ion Miron.

Episcopul UBCEB, a îndemnat slujitorii şi soţiile acestora să nu amâne pe altă dată lucrurile la care au fost chemaţi să le facă azi. Acestea aduc consecinţe grave ca: stres, aglomerare, agitaţie, lipsă de binecuvântare în familie şi în slujire, lipsă de bucurie de la lucrarea pe care o faci.

DSC05974

Mesajul profund a provocat slujitorii la un moment de rugăciune, unde cei prezenţi au cerut binecuvântarea şi ajutorul Domnului pentru sarcinile dificile care stau pe agenda lor în bisericile locale şi la nivel de comunitate. De asemenea, membrii Consiliului Uniunii au mijlocit pentru înnoire spirituală în bisericile şi în ţara noastră.

Inspiraţi de mesaj şi de provocările lansate de episcop, slujitorii au plecat acasă reîncărcaţi cu noi forţe şi planuri pentru slujirea la care sunt chemaţi în fiecare zi. Din impresiile împărtăşite de câţiva din ei mesajul predicat de episcopul Ion Miron a fost cel mai profund şi important moment al întâlnirii, timp în care am putut să ne evaluăm lucrarea, starea şi relaţia noastră înaintea Domnului.