Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Ce este cel mai important?”

“Dacă nu este o înviere a morţilor, nici Cristos n-a înviat. Şi dacă n-a înviat Cristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră. Dar acum, Cristos a înviat din morţi, pârga celor adormiţi”.
1 Corinteni 15:13,14,20

4-10-What-is-Most-Important

Am fost invitat într-o dimineaţă la o cafea cu Konrad Adenauer înainte să se retragă din postul de Cancelar al Germaniei. Când am intrat, mă aşteptam să întâlnesc un bărbat înalt, rigid, formal care ar fi incomodat dacă aş aduce în discuţie subiectul religiei.

După primire, cancelarul s-a întors imediat spre mine şi a spus: “Domnule Graham, care este cel mai important lucru din lume?” Înainte să pot răspunde, el a răspuns propriei întrebări. A spus: “Învierea Lui Isus Cristos. Dacă Isus Cristos trăieşte, atunci este speranţă pentru lume. Dacă Isus Cristos este în mormânt, atunci nu văd nici cea mai mică sclipire de speranţă la orizont”.

Apoi m-a uimit spunând că el crede că învierea Lui Cristos este unul dintre cele mai bine atestate fapte istorice. El a spus: “Când voi părăsi oficiul, intenţionez să petrec restul vieţii mele adunând dovezi ştiinţifice despre învierea Lui Isus Cristos”.

Dovada învierii Lui Cristos a fost cea care a chemat ucenicii să meargă ca nişte tineri revoluţionari înflăcăraţi să schimbe lumea din vremea lor. Ei predicau că Cristos este în viaţă. Acesta ar trebui să fie şi mesajul nostru, nu doar de Paşte, ci în fiecare zi a anului.

Rugăciunea zilei:

Tată, fă ca mesajul meu pentru ceilaţi să fie acel al învierii Domnului Isus Cristos şi al capacităţii Sale de a schimba vieţile celor ce se încred în El.

Sursa: Billy Graham.org