Devoţionalul zilei: “Cel mai mare act de smerenie”

1,055 vizualizari

“…cel care se va smeri va fi înălţat.”
Matei 23:12

1781289HighRes-1024x682

În aproape toate circumstanţele din Biblie, la fel ca în viaţă, mândria este asociată cu eşecul, nu cu succesul. Auzim multe despre complexul de inferioritate, dar complexul de superioritate al mândriei este rar discutat. Mândria este cea care l-a făcut pe Lucifer să cadă, şi el a devenit satan, diavolul. Mândria este cea care l-a condus pe regele Saul în jos, la o moarte ruşinoasă şi prematură. Mândria l-a făcut pe Petru să ÎL tăgăduiască pe Domnul său.

Cel mai mare act de smerenie din istoria universului a fost când Isus s-a aplecat să moară pe crucea de la Calvar. Şi înainte ca orice om să poată merge în rai, el trebuie să îngenuncheze la piciorul crucii şi să recunoască că este un păcătos, că a încălcat cele zece porunci ale Lui Dumnezeu şi că are nevoie de harul Lui Dumnezeu în Cristos. Nici un om nu poate veni cu mândrie la Salvator.

Rugăciunea zilei:

Doamne Isuse, Tu ai suferit atâta umilinţă şi durere pentru mine pe cruce. Te rog, Doamne, să îmi ierţi mândria şi căile rătăcitoare care Te-au ţintuit acolo.

Sursa: Billy Graham.org

 

You may also like...