Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Dragostea fără sfârşit a Lui Dumnezeu”

 “Dar tuturor celor ce L-au primit le-a dat dreptul să se facă copii ai Lui Dumnezeu.”

Ioan 1:12

iStock_000005185786Small

Cine poate descrie sau măsura dragostea Lui Dumnezeu? Dar faptul că Dumnezeu este dragoste nu înseamnă că toate lucrurile sunt drăguţe, frumoase şi fericite, iar dragostea Lui Dumnezeu nu poate permite un plan de pedepsire a păcatului. Sfinţenia Lui Dumnezeu cere ca tot păcatul să fie pedepsit, dar dragostea Lui Dumnezeu a pregătit un plan de mântuire şi salvare pentru omul păcătos. Dragostea Lui Dumnezeu a pregătit crucea Lui Isus Cristos prin care omul poate avea iertarea şi curăţirea. Dragostea Lui Dumnezeu este cea care L-a trimis pe Isus Cristos pe cruce.

Indiferent de ce păcat ai comis, indiferent de cât de negru, murdar, ruşinos sau teribil poate fi, Dumnezeu te iubeşte. Chiar dacă dragostea aceasta a Lui Dumnezeu este inconmesurabilă, fără greşeală şi fără sfârşit, această dragoste a Lui Dumnezeu care ajunge oriunde este omul, poate fi respinsă. Dumnezeu nu se va impune asupra cuiva împotriva voii sale. Esta partea ta ca să primeşti. Nimeni altcineva nu o poate face pentru tine.

Rugăciunea zilei:
Dragostea Ta mă copleşeşte, Tată. În ciuda păcatului meu, moartea Lui Isus pe cruce poate să mă curăţească de tot trecutul. Smerit accept acest dar, Doamne.

Sursa: Billy Graham.org