Devoţionalul zilei: “Un Dumnezeu creativ”

871 vizualizari

john-knox“Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră; căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.’”

Romani 8:26

John Knox, cu un mistuitor interes pentru suflete, s-a rugat pentru ţara sa: “Dă-mi Scoţia sau mor!” Munca sa cu zel a fost răsplătită cu o renaştere spirituală pe meleagul său. Asta se numeşte “rugăciune în Duhul”. Este manifestaţia unei preocupări adânci pentru alţii şi este insuflată de Duhul Sfânt. Acest fel de rugăciune poate sări peste oceane, trece peste deşerturi arzătoare, sări peste munţi, sălta prin junglă ca să ducă puterea vindecătoare şi ajutătoare a Evangheliei către ţinta rugăciunii.

Faptul că “Însuşi Duhul mijloceşte” arată că de fapt Dumnezeu este Cel care plânge pentru oameni prin noi. În felul acesta noi devenim co-lucrători cu Dumnezeu, parteneri cu El; vieţile noastre sunt ridicate de la nivelul de jos al egoismului la nivelul înalt al creativităţii cu Dumnezeu. John Knox a dus munca grea ca Biserica din Scoţia să vină la o viaţă nouă.

Rugăciunea zilei:

Strigătul inimii mele este auzit – mulţumesc, Doamne Isuse!

You may also like...