Rugăciune,  Slides,  Ştiri interne

Republica Moldova se roagă pentru India

maxresdefault

Republica India – cel mai mare stat din Asia de sud.
Suprafața – 3,3 mln. kм².
Capitala – or. New Delhi
Populația – 1.25 mlrd. locuitori
Religia – 80,5% sunt hinduiști, 13,5% – musulmani, 2% – creștini, 4% – religii locale.

Pe parcursul mai multor ani din istoria sa, India era centrul celor mai importante căi de comerț, era vestită prin bogățiile și cultura sa frumoasă. În India au luat naștere religii ca: hinduismul, budismul, sikhizmul și djainismul. Dar în primul mileniu a apărut creștinismul și islamul.

India – este țara contrastelor. Mii de oameni dorm pe trotuare sau chiar pe carosabil, și tot aici poți întâlni oameni care locuiesc în case scumpe. India este populată de mai mulți bărbați, decât femei. O mare parte a indienilor nu au nici un fel de acte.

Toți indienii sunt foarte religioși. Aici poți vedea cozi interminabile la intrările în temple, peste tot sunt mulți pelerini și ca rezultat, sunt foarte mult dezvoltate afacerile legate de vânzarea obiectelor pentru aduceri de jertfe – de obicei acestea sunt buchete de flori împreună cu fructe (banane și nuci de cocos). Majoritatea indienilor, în casă, au o mică cameră în care este un altar și diferite statui mici ale idolilor.

În vara lui 2014, Departamentul MBM a organizat o călătorie misionară de scurtă durată în India. Echipa de misionari, formată din tineri din Bisericile noastre, în timp de o lună cât s-au aflat acolo, au reușit să viziteze 7 case de copii în diferite orașe din India, au împărțit Evanghelii într-o regiune unde locuiesc leproșii. La fel au vizitat orașul unde locuiște Dalai Lama (liderul spiritual al hinduiștilor), aici s-au ocupat cu evanghelizarea călugărilor hinduși și budiști. La fel s-au ocupat cu evanghelizarea personală a turiștilor, care sunt în număr foarte mare în India, veniți din diferite colțuri ale lumii ca să-l asculte pe Dalai Lama, sau, cel puțin să se afle în prezența acestuia. Problema de bază în evanghelizarea indienilor este mulțimea de dumnezei în care ei cred. Când aud despre Isus ei zic că nu e o problemă să creadă și în Isus la fel, încă un Dumnezeu – asta e bine.

Pentru ei e foarte complicat să renunțe la restul dumnezeilor și să-L primească pe Isus ca Adevăratul și Unicul Mesia.

Până în anul 2014, în țară nu erau prigoniți creștinii, dar, după alegerile locale din acest an, la care au câștigat partidul naționaliștilor, situația s-a înrăutățit. În unele provincii bandiții atacă bisericile, bat crunt păstorii și membrii familiilor lor. În ultimele zile aflării echipei noastre pe pământul indian, bandiții au atacat clădirea bisericii păstorului care se afla împreună cu echipa noastră. Ei au bătut pe tatăl lui, care la fel este păstor de biserică, și încă câțiva slujitori, la fel au distrus toate bunurile din incinta bisericii.

Haideți împreună să ne rugăm pentru:
• Conducerea țării, Domnul să le înmoaie inimile referitor la creștini;
• Protecția misionarilor, care slujesc în India și pentru inimile deschise ale indienilor ca să-l primească pe Isus ca Unicul și Adevăratul Mesia;
• Colaborarea în continuare între India și Moldova (sunt mulți frați și surori din Moldova, gata să meargă la slujire în India);
• Organizarea călătoriilor misionare în India din vara 2015.