Ştiri externe

China: Persecuțiile împotriva creștinilor sunt în continuă creștere

ChinaGuvernul Chinez înăsprește persecuțiile împotriva creștinilor, potrivit raportului 2013 al Organizației China Aid. Ultimele statistici arată, că între anii 2012 și 2013 cazurile de persecuție au crescut cu 38.82%, relatează Christian Today

Nivelul de persecuție a fost estimat în baza cazurilor de persecuție raportate, care include numărul oamenilor persecutați, numărul persoanelor reținute, numărul persoanelor condamnate, numărul cazurilor de abuzuri și numărul persoanelor abuzate. Cea mai dramatică creștere este numărul persoanelor persecutate, care a sporit de la 4,919 în 2012 la 7,424 în 2013, o creștere de 50.9%. Singura categorie care a înregistrat o diminuare este numărul cazurilor de abuzuri, care a scăzut cu 42.9% din 2012.

Creștinii care se adună pe la case sunt impuși să se alăture bisericilor controlate de stat, totodată acestora le este interzis să arendeze spații pentru închinare, locurile pentru întâlniri fiind percheziționate, au loc atentate de aresturi, creștinii sunt bătuți, iar în multe cazuri, închiși.

Potrivit organizației China Aid, guvernul chinez planifică să continue să „reglementeze” bisericile care se adună pe la case. Drept dovadă este documentul Oficiului de Stat al Religiilor, potrivit cărui obiectivul principal pentru anul 2014 este de a „reduce practica și experiența întâlnirilor regulate ale creștinilor în unele locuri și de a explora metode efective de reglementare”.

De la începutul anului organizația China Aid a primit mai multe rapoarte privind persecuțiile împotriva bisericilor de pe întreg teritoriul Chinei. De Anul Nou și de Nașterea Domnului unele biserici au fost evacuate, în mai multe localități serviciile de închinare au fost întrerupte, iar unii creștini chiar arestați. În Beijing un creștin a fost ridicat din apartamentul său și pus în arest la domiciliu în altă locație. Atunci când prietenii au încercat să-i aducă hrană și medicamente, au fost arestați și ei, raportează The Epoch Times.

Pentru China Aid, o biserică neoficială din Guangzhou a raportat, că din ianuarie poliția le întrerupe serviciile de închinare, iar creștinii din centrul provinciei Henan spun, că se tem să meargă la biserică, deoarece sunt hărțuiți de mai multe departamente guvernamentale locale.

În ciuda continuării restricțiilor, bisericile rămân optimiste. „Bisericile de case din China au avut un an dificil în 2013, dar noi nu ne pierdem nădejdea”, a spus Bob Fu, fondatorul și președintele China Aid. „Pe de altă parte, doar în asemenea circumstanțe bisericile pot fi purificate, pentru a rămâne nepătate, mature și puternice și pregătite pentru o mai mare misiune. Când regimurile și figurile politice unul câte unul, se scufundă într-un râu lung de istorie, biserica Domnului Isus rămâne pe înălțime și stă fermă, asemenea cum a fost 2000 de ani în urmă, chiar și puterea întunericului nu o poate triumfa”, a conchis fondatorul organizației China Aid.

Traducere şi adaptare, de Iuliana David