Sinteza primei conferinţe de Apologetică din 2014

1,579 vizualizari

Muzică bună, închinare divină, concursuri cu premii şi învăţătură tare pentru echiparea tinerilor în vederea trăirii creştine – acestea sunt ingredientele de care ne-am bucurat sâmbătă, 08 februarie la prima Conferinţă de Apologetică din 2014.

Peste 150 de studenţi creştini au învăţat despre „Monoteismul în creştinism şi islam” de la profesorul şi doctorul în teologie, Mihai Malancea. Am învăţat care sunt punctele comune şi diferenţele dintre aceste două religii care, în ultimul timp, se intersectează tot mai mult.

Majoritatea celor prezenţi au participat pentru prima dată la un asemenea eveniment. Din impresiile lor, informaţia a fost destul de dificil de asimilat, dar foarte captivantă şi utilă.

Victor Toacă, liderul grupului de Evanghelizare al bisericii „Isus Salvatorul”: „Pentru că în 2014 Domnul ne cheamă printre studenţii de la medicină, unde sunt cei mai mulţi studenţi străini, mesajul care l-am ascultat astăzi este foarte important şi relevant. Conferinţa de azi a fost foarte utilă şi necesară în primul rând pentru mine personal, în al doilea rând pentru echipa în care slujesc. Mă rog ca Dumnezeu să ne ajute să învăţăm cum să construim relaţii de prietenie cu studenţii de la medicină şi să fim misionari prin modul nostru de viaţă, aşa cum ne-a învăţat vorbitorul de azi”.

Lilea Pascaru, studentă la USM: „Sunt pentru prima dată la o conferinţă de Apologetică. Am primit foarte multe informaţii noi, mulţi termeni total necunoscuţi. Mi-a plăcut foarte mult, sunt interesată să mai particip la un asemenea eveniment. Îmi doresc ca Domnul să mă pregătească şi să mă ajute să aplic tot ce am învăţat în relaţia cu colegii mei de la universitate”.

Ilie Bardari, student ASEM: „Conferinţa de azi mi-a dat o mare provocare, să studiez mai mult despre Dumnezeu, despre credinţa şi identitatea mea în Cristos, despre Apologetică. Sunt pentru prima dată la o asemenea conferinţă, am auzit foarte multă informaţie nouă, vreau să mai particip la asemenea evenimente ca să cresc şi să fiu de folos în societatea noastră”.

Olga Cucu, studentă ULIM: „Sunt studentă la biomedicină într-o universitate cu foarte mulţi studenţi străini. Relaţionarea cu ei este o provocare dificilă. Mesajul conferinţei de azi a fost complet nou, străin pentru mine, dar foarte util. Mă bucur că am putut să învăţ lucruri care mă vor ajuta să îmi apăr credinţa şi să mărturisesc corect despre viaţa mea cu Cristos studenţilor care mă înconjoară”.

Proiectul de Apologetică a fost lansat în Republica Moldova o dată cu prima Şcoală de Vară de Apologetică în august 2013. Proiectul se desfăşoară în colaborare cu Societatea Misionară Română şi are drept scop echiparea tinerei generaţii pentru a-și cunoaște și apăra credința creștină, pentru a fi relevantă şi a trăi un creştinism autentic în locul unde ne-a pus Dumnezeu. 

Mai multe poze şi informaţii de la eveniment, urmăriţi pe blogul de Şcoala de Apologetică

You may also like...