2013,  Ştiri interne

Întâlnirea văduvelor din regiunea Hîncești

DSCN0116Peste 110 văduve din regiunea Hîncești au beneficiat de încurajare și mângâiere în cadrul unei întâlniri organizate de Departamentul Surori ai Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste (UBCEB). Evenimentul desfășurat pe 11 noiembrie a fost găzduit de biserica din satul Tălăiești.

Cu mesaje de încurajare pentru văduve au venit vice-episcopul UBCEB, Alexandru Goncearuc, președintele Comunității de Hîncești, Andrei Chicerman și pastorul bisericii din Tălăiești, Ion Matviciuc.

La părtășia din Cuvânt, surorile au avut și oaspeți de peste hotare printre care se numără: Elisaveta Vecas și Sonea Tomaz din România, și alte trei surori din Franța.

Printre textele menționate în mesajele vorbitorilor au răsunat pasajele:

„Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei”. Eclesiastul 3:11

„El este tatăl orfanilor, apărătorul văduvelor. El, Dumnezeu care locuieşte în locaşul Lui cel Sfânt”. Psalmul 68:5

Întâlnirea văduvelor s-a încheiat cu o masă de dragoste şi distribuirea pachetelor cu alimente. Asemenea întâlniri se desfăşoară cu scopul de a susţine şi încuraja femeile rămase fără soţi. Astfel, împlinim Scripturile trăind un model demn de urmat şi mărturisind prin faptele noastre dragostea, puterea şi grija Dumnezeului nostru Atotputernic.

Vă îndemnăm cu dragoste să vă rugaţi pentru văduvele şi orfanii din ţara noastră, iar dacă aveţi prin preajma dvs. asemenea persoană dăruiţi din ce va dat Dumnezeu pentru binecuvântarea lor.