RO / RU

Biserică moldovenească mistuită de flăcări în SUA

3,460 vizualizari

107769Clădirea bisericii baptiste moldovenești „Golgota” din oraşul Tacoma, SUA a fost mistuită noaptea trecută de flăcări. Presa locală a mediatizat pe larg drama creştinilor moldoveni, oferind astfel susţinere morală şi încurajare. La acţiunea de salvare a bunurilor bisericii au participat peste 50 de persoane. Din fericire nu au fost înregistrate victime umane, relatează portalul MYNorwest.com

Pompierii din Tacoma au înregistrat trei incendii noaptea trecută. Din nefericire, clădirea bisericii de moldoveni a ars în totalitate şi necesită reconstrucţie.

Poliţia locală a arestat un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de provocarea incendiului.

Biserica de moldoveni „Golgota” din Tacoma adună 300 de membri şi este păstorită de Pavel Sandu. După răspândirea veştii tragice acesta a scris un mesaj pastorului Daniel Brânzei:

„Frate Daniel,

Cu multă durere vă comunicăm că biserica noastră a fost incendiată noaptea trecută. Clădirea este total distrusă și încă sub custodia politiei,  deoarece a fost incendiere intenționată.  Am stat acolo de la ora 1 și până dimineaţa la 7,  cu aproape întreaga biserica.  De acolo frații au plecat direct la serviciu,  iar cei care n-au reușit să vină noaptea,  s-au oprit acolo să se roage dimineaţa în drum spre serviciu. Avem nevoie de un loc unde să ne întâlnim și apreciem sprijinul dumneavoastră în rugăciune.  Frații din North American Baptist vor să ne ajute să ne întâlnim temporar în una din bisericile lor. Imagini de la incendiu sunt pe toate canalele de știri din zona,  sub numele „arson în Pierce County”. Credem că Dumnezeu are gândurile Sale cu privire la noi, ca să ne dea un viitor și o nădejde,  de aceea ne spunem voii Lui.

Pavel Sandu!”

Soţia pastorului, Mihaela Sandu a apreciat gestul oficialilor moldoveni, deputatul Valeriu Ghileţchi şi ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, care au susţinut drama moldovenilor din Tacoma cu un apel pe reţelele de socializare. Aceasta a scris în mesajul ei: „Domnule Ambasador și frate Valeriu Ghileţchi, ne onorează dorința dumneavoastră de a va implica și vă mulțumim din suflet. Deocamdată este prea devreme să știm de ce anume avem nevoie. Clădirea este total distrusă și nevoia imediată de a avea un loc unde să ne adunăm s-a rezolvat, o biserica americană din oraș ne-a pus la dispoziție localul lor pentru un serviciu duminica, pe termen nelimitat. Departamentul de pompieri și politia încă investighează, știm cu siguranță că a fost incendiere și au o persoana arestată. Urmează apoi ca și compania de asigurare să conducă alte investigații și să hotărască pașii următori”.

Motive de rugăciune:

Încă nu am reuşit să discutăm personal cu pastorul bisericii „Golgota” din Tacoma, dar la îndemnul lăsat de fratele Valeriu Ghileţchi, vă rugăm să vă alăturaţi în rugăciune pentru fraţii noştri, care trec prin această situaţie dificilă.

Rugaţi-vă pentru întărirea inimilor lor şi puterea de a trece cu bucurie peste această încercare.

Rugaţi-vă pentru reconstrucţia rapidă a clădirii bisericii „Golgota” din Tacoma.

Rugaţi-vă pentru restituirea daunelor suportate de comunitatea moldovenilor în urma acestui incendiu.

You may also like...