Slides,  Ştiri interne

LUCRĂTORI ÎN CÂMPUL DOMNULUI

Duminica de 19 martie a fost una binecuvântată pentru două biserici de la nordul Moldovei. O zi de sărbătoare pentru comunitatea evanghelică, marcată de ordinarea a 4 slujitori ai Domnului în biserica „Isus Salvatorul” din satul Sofia, rn. Drochia și biserica „Emanuel”, comuna Sauca, rn. Ocnița. Să ne cufundăm împreună într-o retrospectivă a evenimentului.

„Cum măsurăm un slujitor?”

La serviciul festiv în biserica „Isus Salvatorul” din s. Sofia au fost ordinați în serviciul de pastor Ștefan Răileanu, iar în serviciul de diaconi Mihai Popovici și Nicu. Acești oameni nu numai că au acceptat provocarea de a fi îndrumători ai bisericii, dar și-au asumat o mare responsabilitate în fața Tatălui Ceresc.

La eveniment s-au adunat oaspeți din diferite destinații ale lumii. Victor Popovici – fost episcop UBCEB, Serghei Ghermanov – vice-episcop UBCEB, oaspeți din Minneapolis care au binecuvântat biserica cu minunate cântări și alții.

Fratele Vadim Popovici din Minneapolis a predicat din mai multe pasaje ale Bibliei, menționând importanța și caracteristicile unui slujitor:

  • a fi slujitor este o chemare;
  • un slujitor este credincios în lucrul său;
  • el are parte de critică, dar are și răsplată mare de la Dumnezeu.

Lucrul depus aici pe pământ, în câmpul lui Dumnezeu, are roade în cer. „Slujim aici, pentru a ne înfățișa înaintea lui Dumnezeu”.

Fratele Serghei Ghermanov a împărtășit 3 gânduri esențiale referitoare la un păstor, bazându-se pe textul din Ieremia 3:15.

  • Păstorii sunt dați de Dumnezeu. Este o persoană chemată de Dumnezeu și un dar pentru biserică;
  • Păstorii trebuie să fie după inima lui Dumnezeu;
  • Astfel de păstori vor da hrană cu înțelepciune și pricepere.

La rugăciunea de binecuvântare au luat parte: Costel Cheptea, Petru Legcun, Victor Popovici, Serghei Ghermanov și alți frați slujitori.

Soția fratelui ordinat în funcția de păstor, Elena Răileanu a menționat: „Acum 3 ani ne-am mutat la Sofia și suntem recunoscători Domnului că lucrăm în via Sa, indiferent cât de mare premiu pe acest pământ poți să câștigi sau câți bani nu ai câștiga (vorbesc despre bani pentru că în mare parte în Chișinău asta făceam – la lucru și acasă), nu se poate compara cu privilegiul de a fi sluga lui Hristos. Sper și cred că Domnul ne va ajuta așa să fim, deși nu e ușor. Mulțumim Domnului pentru toate, a Lui să fie Slava.”

 

„Domnul este cu tine, viteazule!”

 O zi de sărbătoare a fost și pentru biserica „Emanuel” din comuna Sauca, rn. Ocnița. Serviciul de ordinare s-a început cu cântece de laudă Domnului și introducerea în program. În slujba de pastor a fost ordinat fratele Vitalie Sorbală.

Alexandru Aftinescu, pastorul responsabil pe regiunea Nord, a dat îndrumări importante familiei Sorbală. El a menționat că în slujire Domnului, familia lucrează împreună, iar soțul cu soția lucrează ca un mecanism. Ion Tofilat i-a îmbărbătat cu un pasaj din cartea Judecători capitolul 6, reamintind că Dumnezeu este cu cei pe care îi trimite.

Un moment de înviorare, dar și de meditare, prezent la ambele evenimente a fost recitarea poeziei „Ștergarul” (autor: Costache Ioanid), de către diaconul bisericii din Minnesota – un bun îndemn și o chemare la adevărata slujire. Serghei Ghermanov a împărtășit unele idei importante în baza textului din Ioan 21:15-19. Un slujitor trebuie în primul rând să-l iubească pe Dumnezeu, atunci și biserica va crește în iubire. Păstorul plătește un preț anumit pentru „pașterea oilor” în fața lui Dumnezeu, însă după asta vine și răsplată.

La rugăciune au participat: Alexandru Aftinescu, Petru Legcun, Victor Popovici, Serghei Ghermanov și alți frați slujitori.

Momente emoționante au fost trăite în timpul cuvintelor de felicitare din partea părinților lui Vitalie Sorbală, a tinerilor din biserică, dar și ai slujitorilor prezenți la serviciul de sărbătoare.

„Vă voi da păstori după inima Mea și vă vor paște cu pricepere și cu înțelepciune.” Ieremia 3:15

Bodorin Margarita