Război în Ucraina. A Doua scrisoare a conducerii Uniunii

467 vizualizari

Dragi frați și surori,

Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru şi de la Domnul Isus Hristos!

În ultimele trei săptămâni, prin țara noastră au intrat peste 300 000 de refugiați din Ucraina, care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului desfășurat pe teritoriul ei. Unii și-au urmat drumul mai departe în Europa, iar în jur de 100 000 au rămas pe teritoriul Republicii Moldova. Mulți dintre ei și-au găsit adăpostul în familiile credincioșilor, în casele de rugăciune și ale centrelor pentru refugiați din cadrul Uniunii Bisericilor CEB din Moldova.  

Dorim, cu această ocazie, să vă mulțumim mult pentru că v-ați deschis larg inimile și casele pentru a susține și a ajuta refugiații din țara vecină.  

Vă mulțumim frumos pentru generozitatea, dedicarea și râvna demonstrată în această slujire importantă.

Vă mulțumim pentru resursele materiale și financiare care au fost donate pentru lucrarea cu refugiații.  

După o scurtă analiză internă, am descoperit că în primele două săptămâni de lucru cu refugiații care intrau în Moldova, circa 70-80% dintre voluntari erau membri ai Bisericilor Uniunii noastre. Ne bucurăm pentru acest fapt și-I mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântările trimise!

Războiul din Ucraina încă nu s-a terminat. Prin urmare, nici această slujire cu refugiații încă nu s-a încheiat. Șirul de oameni cu dureri în suflet mai continuă să vină în țara noastră.  

Având în vedere cele menționate, venim și cu unele recomandări care sperăm să vă fie de ajutor.

  1. Continuăm să ne rugăm pentru situația din Ucraina. Ne rugăm pentru încetarea războiului și pentru pace în țara vecină. Ne rugăm și pentru pace în Moldova!

Numiți un post, chemați toată biserica la rugăciune, strigați către Domnul!

(Ioel 1:14) Vestiți un post, chemați o adunare de sărbătoare; strângeți pe bătrâni, pe toţi locuitorii țării, în Casa Domnului Dumnezeului vostru şi strigați către Domnul!  Propunem pentru toate bisericile să avem și o zi de post și rugăciune.

  • Data: 3 aprilie (duminică)
  • Tema: Pace în Ucraina

 

  1. Continuăm să ne implicăm în slujirea cu refugiații.
    • Oferim cazare, produse alimentare, hrană, îmbrăcăminte, etc.
    • Predicăm Evanghelia fiecărui refugiat. În ”Anul Misiunii”, Dumnezeu a trimis în casele și în bisericile noastre o mulțime de suflete care au nevoie de Domnul.
    • Ne implicăm în voluntariat. Avem mare nevoie de voluntari pentru centrul Uniunii de la

Bălțata. Dacă aveți dorință și posibilitate de a vă implica în voluntariat, vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon, 079552253 (Ian Botnari).

Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. (Gal.6:9)

Trebuie ca și ai noștri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune, pentru nevoile grabnice și să nu stea neroditori. (Tit 3:14)

  1. Continuăm să ne punem speranța în Domnul și să păstrăm pacea.

Cea mai corectă atitudine față de situația legată de războiul din Ucraina este să ne încredem în Domnul și să urmărim pacea!

Popoare, în orice vreme, încredeți-vă în El, vărsați-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru. (Psalmul 62:8)

Avem un Dumnezeu care ține în control toate lucrurile! El este mai presus de oricine și orice! El vrea ca pacea Lui să domnească în inimile noastre în orice vreme.

Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemați ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre… (Coloseni 3:15)

  1. Să nu ne implicăm în discuții provocatoare care aduc ură și dezbinare.

Posibilitățile de comunicare oferite astăzi de rețelele de socializare sunt nelimitate. Mulțumim lui Dumnezeu și pentru libertatea de exprimare. Totuşi, dorim să vă atenționăm că azi rețelele de socializare sunt pline de informații provocatoare, înșelătoare și manipulatoare. De aceea, aceste instrumente trebuie folosite cu multă grijă și înțelepciune.

Cu dragoste în Hristos, ai voștri frați:

Nicolae Vozian, Ion Miron, Serghei Ghermanov

You may also like...