Război în Ucraina. Prima scrisoare a conducerii Uniunii

486 vizualizari

Nr. 20 Data 26.02.2022

Dragi frați și surori,

Har, pace și îndurare de la Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos!

De câteva zile țara noastră este invadată de mii de refugiați din Ucraina care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului desfășurat pe teritoriul ei. Mai sunt o mulțime de persoane care așteaptă să între în Moldova pe la punctele de frontieră, între care sunt foarte mulți copii cu mamele lor.

Suntem îngrijorați de situația alarmantă din Ucraina, de oameni care rămân fără adăpost, de cei îndurerați, care deja au pierdut pe cineva în acest război.

Cu acest prilej ne adresăm către toate bisericile din cadrul Uniunii Bisericilor CEB din Moldova cu unele recomandări, ca să cunoaștem mai bine cum să procedăm în aceste împrejurări și să acționăm uniți și corect față de refugiați, între care sunt mulți frați și surori în Domnul.  Având în vedere cele menționate vă rugăm:

 1. Să păstrăm calmul și să ne punem toată încrederea în Domnul!

“Când veţi auzi despre războaie şi vești de războaie, să nu vă înspăimântați, căci lucrurile acestea trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârșitul. Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăție, împotriva altei împărății… (Marcu 13:7)

 1. Să mijlocim înaintea Domnului pentru încetarea războiului și pentru pace în Ucraina. Ne rugăm și pentru pace în Moldova! Numiți un post, chemați toată biserica la rugăciune, strigați către Domnul! ACUM este timpul să fim uniți în rugăciune!

Dumnezeu a zis: “Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști. (Ieremia 33:3)

 1. Să ne implicăm activ și practic în ajutorarea refugiaților.

   • Dacă aveți inimă deschisă și posibilitate de a primi refugiați în casele de rugăciune, în casele private, etc., sau efectuarea altei slujiri legat de aceasta, adresați-vă pastorului bisericii Dvs.
   • Dacă aveți dorință și posibilitate de a participa financiar la procurarea produselor alimentare, achitări legat de energie electrică, căldură, transportare, etc. puteți face donații pe contul bancar al UBCEB din Moldova care este afișat pe Site-ul Uniunii.

  USD  EUR MDL

De aceea, dați-vă şi voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta…! (2Petru 1:5)

 

Dumnezeu să vă binecuvânteze și se îndure de cei în nevoie!

Cu dragoste în Hristos, ai voștri frați:

Nicolae Vozian, Ion Miron, Serghei Ghermanov

You may also like...