Slides,  Ştiri interne

Reuniuni de raportare 2019

Întâlnirile de raportare se desfășoară la Uniunea Bisericilor Baptiste, unde  slujitorii responsabili ai tuturor bisericilor prezintă rapoarte despre slujirea pentru anul deja pe sfârșite – 2019.  În cadrul aceleiași întâlniri, liderii frăției noastre prezintă informații despre slujirea lor, precum și despre ce proiecte majore au fost implementate în acest an în cadrul uniunii.

Fratele Serghei Germanov i-a informat pe slujitori despre activitatea unor departamente din Uniunea Bisericilor.  El a atras atenția asupra importanței dezvoltării serviciului informațional pentru a consolida unitatea în frăție, a păstra istoria slujirii, dar și pentru a-i zidi spiritual pe credincioși.  Site-ul Uniunii Bisericilor Baptiste actualizează în permanență informații despre viața frăției.  În plus, există arhive mari de materiale video: predici, seminare, resurse muzicale și cântece. Potrivit lui fratele Serghei, pentru dezvoltarea acestei slujiri este necesară crearea unei echipe de voluntari în fiecare regiune pentru transmiterea la timp a știrilor și evenimentelor din viața bisericilor către redacția site-ului web.

Serghei Germanov a oferit, de asemenea, informații succinte despre slujirea socială și cea cu tineretul  la Casa Milei “Tabita”, care anul acesta a marcat 20 de ani de la deschidere.

Secretarul executiv al Uniunii Bisericilor Baptiste,  Ion Miron, a vorbit despre proiectul orfelinatelor de tip familial. Până în prezent, în Moldova au fost construite 48 de astfel de case, în care trăiesc aproximativ 250 de copii cu părinții adoptivi.  Până la sfârșitul anului, este planificată finalizarea construcției unui alt orfelinat.  De asemenea, fratele Ion a informat despre dezvoltarea slujirii misionare în republica noastră.

Pentru a încuraja și a susține lucrătorii, departamentul misionar al Uniunii Bisericilor a organizat patru întâlniri misionare anul acesta.  Slujitori  experimentați au fost invitați la aceste întâlniri și au organizat seminare pe teme relevante cu misionari. Proiectul pentru plantarea de noi biserici, început în urmă cu doi ani, este în derulare. Câteva biserici-mamă au răspuns chemării și au început slujirea plantării comunităților afiliate în satele din apropiere.

Episcopul Uniunii Bisericilor, Nicolae Vozian, a prezentat câteva statistici despre slujirea fraternității în ansamblu.  El a atras atenția asupra evenimentelor dedicate motto-ului anului 2019: „Ucenicia  în viața unui credincios”. După aceea, a decurs o rugăciune specială pentru întreaga slujire a departamentelor frăției noastre.

Nicolae Vozian a anunțat, de asemenea, deviza anului 2020, aprobată de Consiliul Uniunii.  Anul viitor se numește „Anul familiei” și o serie de evenimente vor fi planificate în cadrul Uniunii Bisericilor Baptiste. Fratele Nicolae a cerut comunităților locale să organizeze evenimente speciale pe tema familiei: atât în ​​interiorul bisericilor, cât și în afara ei.

Statisticile generale pe republică vor fi anunțate în cadrul reuniunilor dedicate analizei rapoartelor care se desfășoară în mod tradițional în raioane, în luna februarie.