Pe data de 9 martie, în regiune de Nord a țării, a avut loc conferința regională a surorilor cu genericul „În căutarea adevărului și înțelepciunii”. Peste 160 de surori au avut parte de părtășie, rugăciune și au studiat împreună Cuvântul lui Dumnezeu.
Fratele Alexandru Aftinescu, pastor responsabil pe regiunea Nord, s-a adresat surorilor cu un mesaj inspirat din textul scris în 1 Împărați 1:11. El a subliniat că scopul unor astfel de întâlniri nu este numai cel de zidire și părtășie, dar și de rugăciune. În bisericile noastre, anume surorile își iau această slujire, de a se ruga, iar Ana este un exemplu bun de rugăciune perseverentă atunci când avem diverse lupte spirituale. «Datorită rugăciunilor înălțate de către soțiile, mamele și bunicile noastre viața noastră continuă. Rugăciunea are putere! Pentru rugăciune merită de ne adunăm, să jertfim, să să facem anumite jurăminte!» — le-a încurajat fratele Alexandru.
După predică, surorile și-au împărtășit unele altora nevoile de rugăciune. Apoi, tema despre importanța comunicării cu Domnul a fost completată de cântări, poezii și un mesaj de încurajare din partea Anișoarei Ceban.
Anul 2019 a fost declarat Anul uceniciei. Anume această temă a stat la baza seminarelor regionale pentru surori. Sora Eugenia Podoleanu, coordonatoarea departamentului surorilor din cadrul UBCEB, a vorbit despre „Femeia în căutarea adevărului”. Ea a îndemnat surorile să-și reevalueze prioritățile și să mediteze dacă într-adevăr căutăm noi mai întâi Împărăția cerurilor și adevărul sau inima și gândurile noastre sunt legate de lucrurile pământești. Sora Eugenia a vorbit despre calitățile principale ale unui ucenic – în primul rând un ucenic se supune autorității Învățătorului, își dorește întotdeauna să învețe ceva nou, urmează exemplul lui Hristos și tinde să devină aidoma Lui, își împărtășește cunoștințele și face noi ucenici. Sora Eugenia a dat drept exemplu pe Susanna Wesley, o mamă fără studii, dar temătoare de Dumnezeu, care și-a crescut copiii astfel încât ei să-L cunoască într-un mod personal. Zilnic citea fiecărui copil în parte din Biblie, învăța latina, anatomia și alte științe, și îi învăța să se roage. Credincioșia ei a fost răsplătită și a adus multe roade: credința copiilor ei a putut influența cursul istoriei Marii Britanii, iar Susanna a fost numită „mama metodismului”
Tema despre femeile în căutare adevărului a fost continuată în grupuri mai mici, moderate de: Ala Verenciuc, Veronica Cheptea, Mariana Șeremet și Anișoara Ceban. Într-o atmosferă caldă, surorile au studiat despre vizita împărătesei din Șeba la împăratul Solomon. Această împărăteasă s-a remarcat prin faptul că era în căutarea înțelepciunii și adevărului. Dintr-un mic fragment din Biblie, surorile au putut găsi informații prețioase și lecții practice. Înțelepciunea nu vine într-o secundă, ea trebuie căutată, să se depună eforturi pentru a o găsi. Din fericire pentru noi, în zilele de astăzi este mai mult mai ușor de găsit decât pe vreme împărătesei din Șeba. Noi nu suntem nevoiți să parcurgem un drum atât de lung, anevoios – Cuvântul Domnului este întotdeauna la dispoziția noastră, este nevoie numai de dorință de a-L studia. Surorile au propus 4 pași pentru găsi înțelepciunea: trebuie să ai dorință, să o ceri de la Domnul, să o cauți și să o folosești.
Prin această slujire, a surorii Eugenia Podoleanu și alte 20 de surori care s-au implicat în organizarea celor 8 seminarii regionale, sute de surori din întreaga țară au fost încurajate și motivate să trăiască după exemplul lui Hristos, să investească în Împărăția cerească și să fie tari în rugăciune.