Sărbătoarea Corurilor 2015: “Domnul – cântarea mea” GALERIE FOTO

1,473 vizualizari

Bethel_09.05-169

Imnuri înălţătoare, clipe sublime născute din note muzicale şi voci îngereşti au umplut Biserica “Betel” din Chişinău, care în perioada, 09-10 mai a fost gazda primei ediţii a Sărbătorii Corurilor. Sub motto-ul evenimentului 2015: “Domnul-cântarea mea” cete de leviţi din diferite biserici au dedicat acest weekend laudei şi închinării.

Bethel_09.05-83

Fiecare cor în parte au participat în programul de laudă și închinare. Lăudându-l și glorificându-l pe Dumnezeul slavei.

La eveniment au participat peste 120 de persoane, 5 coruri a bisericilor din Chișinău și corul Universității creștine Divitia Gratiae. În prima parte a zilei coriștii au avut parte de mesaje ziditoare din partea păstorilor Anton Plăcintă și Nicolai Plucci, care i-au îndemnat pe aceștia să fie treji în ceea ce privește închinarea corală. Deasemenea sfatul acestora a fost de a sta ancorați în Cristos, slujind oamenilor prin cântare.

Bethel_09.05-33

Aceștia la fel au invocat importanța acestei slujiri, motivând tânăra generație de corişti. Participanţii au relatat că prin așa gen de sărbătoare au oportunitatea de a-L lăuda pe Dumnezeu în unitate și deasemenea aceasta este un prilej de a face schimb de experiență. Unii dintre ei au menționat faptul că implicarea lor în slujirea corală îi crește spiritual și deasemenea simt o mare binecuvântare, simțindu-se astfel folosiți de Dumnezeu.

Bethel_09.05-75

Dirijorii și-au exprimat dorința de a participa anual la astfel de sărbători a corurilor, dorind să-l laude cu ardoare pe Domnul într-o unitate cu alți frați și surori. Fiind întrebați de problemele cu care se confruntă coriștii, aceștia au răspuns că una dintre încercări este frecventarea repetițiilor. Așa precum, pentru a învăța o cântare este nevoie de timp, dedicare și multă răbdare.

Bethel_09.05-23

Organizatorii acestui eveniment, Anton Plăcintă și Alexandru Goncearuc au menționat că scopul acestei sărbători este de a consolida această slujire în biserici și de a încuraja închinarea prin cântări corale.

Bethel_09.05-120

Aceștia simt chemarea aceasta de a continua organizarea sărbătorii corurilor în fiecare an, iar pentru aceasta roagă să fie purtați pe mâini de rugăciune.

Autor: Alina Cataraga

You may also like...