Evanghelistul Billy Graham a plecat Acasă

2,049 vizualizari

Unul dintre cei mai mari evangheliști al secolului XX , pastorul și doctorul Billy Graham a plecat în veșnicii, la Tatăl Ceresc.

Billy Graham s-a născut la ferma tatălui său din localitatea americană Charlotte, Carolina de Nord. La vârsta de 16 ani l-a primit pe Hristos în inimă și a început să frecventeze biserica baptistă locală. La 21 de ani a fost ordinat ca pastor. Lucrarea sa de evanghelizare s-a început în 1954, pe un stadion din Londra. În decursul celor 60 de ani de slujire Billy Graham a ajuns și în cele mai îndepărtate locuri ale lumii, inclusiv  în țările din Uniunea Sovietică și Coreea de Nord. Se estimează că 215 milioane de oameni l-au ascultat pe viu predicând , iar alte milioane de oameni au urmărit regulat transmisiile sale televizate. Viețile a milioane de oameni au fost schimbate și transformate în urma auzirii Cuvântului predicat de Billy Graham.

Președintele american Donald Trump, într-o postare pe Twitter, a scris: Marele Billy Graham a murit. Nu era nimeni ca el! O să-i fie simțită lipsa de către creștini și de către oamenii de toate religiile. Un om foarte special.

În anul 1982, Patriarhul Pimen l-a invitat pe Billy Graham să aibă un cuvânt la Conferința internațională „Slujitorii religioși pentru salvarea darului sfânt al vieții de catastrofa nucleară”. Evanghelistul a predicat la Catedrala Patriarhală și la Biserica Baptistă Centrală. În timpul vizitei sale, care a durat 12 zile, el a vizitat orașele Leningrad, Moscova, Tallin și Novosibirsk, unde s-a întâlnit cu diverși oameni politici și conducători ai Bisericii Ortodoxe

El a fost primit cu căldură în bisericile ortodoxe și evanghelice, la Academia Teologică din Leningrad și Academia din Novosibirsk. În decursul vizitei sale în URSS a avut peste 50 de cuvântări. De asemenea, Billy Graham a participat la aniversarea de 100 ani a lucrării misionare desfășurate de baptișii din Rusia.

Mulți slujitori din Moldova au avut ocazia să-l vadă pe evanghelistul Billy Graham în luna iunie, anul 1991, la seminarul „ Școala de Evanghelizare” organizată pentru credincioșii din spațiul CSI. În zilele desfășurării seminarului, Billy Graham împreună Grigorie Comendant, Președintele Uniunii Baptiste, au fos invitați la Kremlin, la o întâlnire neoficială cu Mihail Gorbaciov și Boris Elțin.

Billy Graham a avut relații de prietenie cu mulți președinți americani: Truman, Nixon, Bush, Obama și alții. El a ținut o predică la meetingul lui Barack Obama din 2005, când avea 86 de ani. Fostul Președinte al Americii, G.W.Bush a apelat la Billy Graham atunci când a dorit să-si mărturisească păcatele și să se întoarcă la credință.

Mai târziu, Billy Graham a recunoscut că apropierea de politicieni ar fi putut să-i compromită credința sa creștină.

„Dacă aș putea să dau timpul înapoi, aș depune toate eforturile ca să evit implicarea mea în orice campanie politică. Lucrarea demnă a unui predicator este să predice Cuvântul lui Dumnezeu”- a mărturisit Billy Graham aproape de sfârșitul vieții sale.

You may also like...