Slides,  Ştiri interne

6 slujitori au fost ordinați în biserica „Harul” din orașul Sîngerei

După mai multe rugăciuni, în biserica „Harul” din orașul Sîngerei, în cadrul unui serviciu divin de sărbătoare, au fost ordinați 6 slujitori. Pentru slujirea de diaconi ai bisericii au fost binecuvântați frații: Veaceslav Samborș, Rodion Televca, Mihail Neaga și Valeriu Melnic, iar pentru lucrarea de pastori: fratele Andrei Gheorghiță și fratele Vadim Jilihovschi.

Serviciul divin de ordinare, care a avut loc pe data de 17 decembrie, a bătut toate recordurile cu privire la timp și participanți. Pe lângă membrii bisericii locale și locuitorii orașului, au fost prezenți mai mulți oaspeți din diverse regiuni ale Moldovei. Frații care au fost responsabili de bunul mers al serviciul divin au avut grijă ca toți slujitorii prezenți să aibă posibilitatea de a vorbi. Astfel, cu un mesaj de felicitare au venit frații: Ion Rusu, Costel Cheptea, Alexandru Cernit, Mihail Cucoș, Petru Maga, Vladimir Bostan, Andrei Malanciuc, Victor Chiperi, Andrei Chicerman, Igor Șeremet, Grigorii Ursu, Andrei Petrovschi, Semen Pozdîrcă, Alexandru Malancea, Petru Legcun și Victor Popovici. De asemenea, cu un mesaj de felicitare a venit primarul orașului Gheorghe Brașovschii. Programul a fost completat de cântările înălțătoare ale corului, grupurilor muzicale și soliști.

Fratele Nicolai Vozian, episcopul UBCEB, a avut un îndemn adresat fraților ordinați și a citit din prima espistolă către Petru 4: 10-11: „Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin”.

Adresându-se fraților noi ordinați, el le-a reamintit că nouă, ca și unor buni administratori, ne-a fost încredința Harul Domnului precum și toate binecuvântările pe care le primim, iar misiunea noastră este de a proclama Harul Lui. Vorbind despre trăsăturile definitorii ale unui bun administrator, fratele Nicolae Vozian a evidențiat următoarele 3 adevăruri:

  1. Un bun administrator va sluji altora;
  2. Un bun administrator va fi credincios;
  3. Un bun administrator va fi răsplătit.

«Dragi frați, fiți niște adminstratori buni, slujiți oamenilor, fiți credincioși Domnului, pentru că sus în ceruri este pregătită o mare răsplată pentru voi” — a adăugat fratele Vozian.

La rugăciunea de binecuvântare au luat parte: episcopul Nicolai Vozian, Petru Legcun, pastorul responsabil pe regiunea Bălți, Igor Șeremet, pastoral responsabil de regiunea Căușeni, Victor Popovici, fostul episcop al UBCEB, Ion Rusu, pastorul bisericii locale, precum și frații pastori: Andrei Malanciuc, Andrei Chicerman, Alexandru Malancea, Petru Maga și alți frați slujitori.

Pentru biserica locală, care în acest an va celebra 100 de ani de la fondare, ordinarea noilor frași slujitori este un motiv de mare bucurie și un moment istoric. Semința Evangheliei a fost adusă pentru prima dată în orașul Sîngerei de foștii prizonieri ai primul război mondial. După ce s-au pocăit câțiva localnici, eu au început să se adune pe la case, citind împreună Biblia, rugându-se și cântând psalmi. Acea comunitate de creștini a crescut și, în anul 1922, a fost construită o casă de rugăciune, care a slujit ca loc de închinare până în 1940. După venirea conducerii sovietice au început prigonirile.  Casa de rugăciune a fost confiscată și au transformat-o într-un loc pentru dansuri.  La distrugerea clădirii a contribuit și “războiul”. Totuși, după război, în 1946, la serviciul de adunare, care a avut loc într-o casă, au venit 46 de persoane. De-a lungul anilor, acea comunitate a trecut prim multe încercări, venite atât de exterior, cât și din interior. Totuși, Biserica a fost credincioasă Domnului și credința a fost transmisă către generațiile următoare. În prezent, biserica are aproximativ 200 de membri, în afară de copii și tineret.

De asemenea, în orașul Sîngerei mai o biserică, „Emanuil”, care numără peste 80 de membri. Noua echipă de slujitori va sluji sub îndrumarea pastorului Ion Rusu, iar în viitor această lucrare va fi transmisă către unul dintre frații ordinați.