Trei pastori vor adăposti orfani în noile case de copii de tip familial

3,164 vizualizari

În Moldova s-a început sezonul inaugurării și binecuvântării noilor case de copii de tip familial. Deschiderea oficială a avut loc în satele: Pașcani, raionul Cahul,  Hîrtop, raionul Cimișlia, și Pervomaiscoe, raionul Hîncești. La serviciile de binecuvântare au luat parte Ion Miron, episcopul UBCEB, Waldemar Shredder, președintele Fondului “Poduri în viaţă”,Henri Bek, președinteleMisiunii “Purtătorii de Speranţă. Est” și Nicolai Plucci, pastorul Bisericii “Emanuel” din or. Chișinău, care este și coordonatorul proiectului de construcție a caselor de copii de tip familial (CCTF).

1

La toate aceste trei evenimente au fost prezenți și primarii satelor respective, directorii de școli și grădinițe, reprezentanți ai administrației raionale și chiar reprezentanți ai poliției. În ciuda frigului de afară, la serviciul de binecuvântare ce a avut loc în fața caselor nou construite, au venit membrii bisericii locale și sătenii. Împreună s-au alăturat rugăciunii de binecuvântare, fiind zidiți spiritual de cântările grupurilor creștine, de mărturiile rostite și de Cuvântul din Scriptură citit de frați.

 

Cea mai mare bucurie a fost faptul că, în toate cele trei sate, Domnul a găsit familii care au acceptat să-și asume această mare responsabilitate- de a avea grijă de copii orfani.  De asemenea, administratorii noilor case construite sunt trei pastori ai bisericilor locale din satele respective.

În satul Pașcani, la această slujire a fost binecuvântă familia fratelui Boris Șeremet, pastor al bisericii locale. Împreună cu soția lui, Maria, au 3 copii, al patrulea urmează să se nască în curând. Cu patru ani în urmă au înfiat 3 copii, doi băieți și o fată.

4

Boris Șeremet: “Decizia a de a înfia 3 copii nu a fost deloc una ușoară, însă Domnul ne-a vorbit într-un mod deosebit prin pasajul din Iacov 1:27  “Religia curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume”. Astfel, cu o deosebită bucurie și dăruire de sine am acceptat voia lui Dumnezeu, iar copii orfani au devenit o adevărată binecuvântare pentru noi.” Familia Șeremet planifică să mai înfieze alți 6 copii, așa că, în casa nou construită vor locui 15 persoane.

Hîrtop: Familia fratelui Andrei Chicerman are deja o bogată experiență în îngrijirea copiilor. Dumnezeu le-a dăruit 5 fete și 2 băieți. De asemenea, au 5 nepoți de la cele două fete mai mari, care sunt căsătorite. Dar, la îndemnul din parte Domnului, au decis să primească în familia lor 4 copii orfani.

untitled-1

Fratele Andrei este pastor al bisericii locale, astfel că, în grija lui nu sunt doar copiii, dar și membrii bisericii pe care o păstorește. Pentru ei, noua casă de tip familial este o mare binecuvântare, care, după spusele fratelui Andrei, le va permite să mai ia și alți orfani sub tutelă.

Pervomaiscoe: Ion și Nadejda Burlacu sunt încă în așteptarea finalizării procesului documentar de a lua copiii în grija lor. Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii, dar ei au simțit de asemenea și chemarea Lui de a se implica în lucrarea cu copii orfani. Astfel, ei au luat o decizie deloc ușoară- de a se muta cu traiul din satul Hîrtop, în satul Pervomaiscoe. Până la acel moment, fratele Ion a slujit ca pastor în acest sat, astfel că era nevoit ca de 2-3 ori pe săptămână să parcurgă distanța de 55 km, într-o singură direcție,  pe un drum deteriorat. Acum, de atenția și îngrijirea bună a unui pastor va beneficia nu doar noua casă de tip familial, dar și membrii bisericii locale.

5

Waldemar Shredder, Președintele Fondului “Poduri în viaţă”: “În fiecare proiect CCTF noi am planificat să construim adiacent câte o pivnită pentru păstrarea legumelor și conservelor, și sere. Pe lângă casă este necesar să fie și o bucată de pământ, unde familia să poată cultiva legume, fructe. Noi dorim să oferim nu numai condiții confortabile de trai, ci și oportunitatea ca fiecare familie să poată să se întrețină din resurse proprii.” În acest an, conform spuselor lui Waldemar Shredder, în Republica Moldova s-a început construcția a 9 case de copii de tip familial, 6 dintre ele se află la etapa finală și deja au fost stabilite datele deschiderii lor oficiale.

6

Pentru anul 2017, Fondul “Poduri în viaţă” planifică să atingă un record pentru Moldova. În anul următor se va începe construcția a 10 case de copii de tip familial, astfel că, peste 100 de copii vor avea șansa să devină nu doar cetățeni cu drepturi depline a acestei țări, ci și cetățeni ai Cerului.

You may also like...