RO / RU

O nouă familie creată de Dumnezeu: Corneliu și Rut Plăcintă

1,926 vizualizari
Ziua de duminică, 9 octombrie, va ramâne pentru familia fratelui Anton și Raisa Plăcintă și familia fratelui Ion și Valentina Miron o zi deosebită, zi în care copiii lor au format o nouă familie: Corneliu și Rut Plăcintă. 
epf_3247
 
Serviciul de cununie a avut loc în Biserica “Betel” din Chișinău, unde fratele Anton Plăcintă este pastor. Printre invitații care au avut câte un îndemn sau cuvânt de felitare pentru tineri, au fost: Valeriu Ghilețchi, pastor al Bisericii “Isus Salvatorul” ,  Nicolai Vozian, secretar executiv al Uniunii Bisericilor CEB, Simion Plăcintă, pastor al bisericii din Massachusetts, Statele Unite. La rugăciunea de binecuvântare a tinerilor, condusă de fratele Simion Plăcintă, s-a alăturat membrii bisericii, oaspeții, rudele și familiile celor doi, care L-au rugat pe Dumnezeu să le binecuvânteze acest început de cale. 
epf_3610
Atmosfera solemnă de sărbătoare a fost întregită de cântările corului unit al Bisericii Betel și a grupului de tineri, dar și de poeziile care au transmis un frumos mesaj de felicitare pentru noua familie formată.
epf_3282

Punctul de referință a mesajelor de felicitare și a sfaturilor oferite de către pastori a fost Biblia, carte pe care Corneliu și Rut au fost încurajați să o citească zilnc. Mesajul fratelui Ghilețchi a fost axat pe versetul din Coloseni 3:15, urându-le tinerilor să aibă din belșug: pace, unitate și bunăstare, iar fratele Vozian i-a îndemnat să-și construiască casa pe stâncă, pentru ca nici ploaia,  nici furtuna să nu o clatine.

Cu o cîntare deosebit de frumoasă a participat și grupul persoanelor cu deficiențe de auz din Biserica Betel, a cărei versuri sunt ca o rugă către Domnul pentru tânăra familie:
Har din cer și binecuvîntare
Te rugăm Isuse să le dai.
Drumul să le fie numai bucurii
Cer senin și totdeauna soare
Și speranțe sfinte către Rai
Cînd le e greu pe brațe, Doamne să îi ții!

Dumnezeu să îi binecuvînteze din plin!

You may also like...