Ştiri externe

Creştinii sunt ţinta radicalilor hinduşi după aprobarea noii Constituţii în Nepal

constitution nepal
Slavă Domnului că noua Constituție a Nepalului, adoptată în 20 septembrie, definește Nepalul drept un stat secular. Totuși, evanghelizarea continuă să fie ilegală din cauza, se presupune, a temerilor ca nu cumva un număr mare de aparținători ai castelor inferioare și ai altor grupuri marginalizate să se convertească la creștinism.

La câteva ore înainte ca Adunarea Constitutivă Nepaleză să voteze, în 14 septembrie, respingerea propunerii de a face Nepalul un stat hindus, în două biserici din districtul Jhapa au explodat bombe. În alte două biserici au fost plasate bombe, dar acestea au eșuat să explodeze (una a explodat mai târziu, după ce a fost îndepărtată de către Poliție). Câteva manifeste ale grupului naționalist hindus, Hindu Morcha Nepal, au fost găsite la fața locului.

Rugați-vă pentru creștinii din Nepal, ca ei să aibă puterea de a-i ierta pe cei care îi persecută, fiind, astfel, o mărturie puternică pentru ei.

Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru faptul că biserica este în creștere în Nepal în ultimele decenii și rugați-vă ca Duhul Sfânt să continue să lucreze, atrăgând oameni la Cristos, în ciuda legilor omenești.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro