Devoţionalul zilei: “Misterele Lui Dumnezeu”

1,031 vizualizari

“…însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El.”

Romani 1:20

iStock_000009712604Large-1024x989

Dacă încerci să îL raționalizezi pe Dumnezeu, vei eșua. Există mistere despre Dumnezeu pe care nu le vom înțelege niciodată în viața aceasta. Cum ar putea cel mic și finit, limitat în spațiu și timp, să înțeleagă un Dumnezeu infinit! Nu ar trebui să ni se pară ciudat că este imposibil de explicat misterele în termeni materiali.

Cine poate explica de ce obiectele sunt mereu atrase de centrul pământului? Cine poate măsura legea gravitației? Newton a descoperit-o, dar nu a putut-o explica. Cine poate explica miracolul reproducerii?…

Totuși, mai multe dovezi și mai multe argumente se pot aduce pentru a dovedi că există un Dumnezeu. Totuși adevărul este acesta: Existența Lui Dumnezeu nu poate fi dovedită doar prin raționalizare. El nu poate fi pus într-un tub creat de om sau limitat la o formulă algebrică. Dacă Dumnezeu poate fi demonstrat de mintea umană, atunci El nu e mai mare decât mintea care îL demonstrează.

Rugăciunea zilei:

Dumnezeule Atotputernic, chiar dacă mintea mea finită nu poate înțelege grandoarea măreției Tale, am simțit prezența Ta în liniștea inimii mele și sunt fericit.

Sursa: Billy Graham.org

You may also like...