Franklin Graham: “Dumnezeu ascultă rugăciunile poporului Său şi poate reconstrui pereţii”

1,397 vizualizari

Walls_09-01-15c-edit

Dragă Prietene,
În Biblie citim că Neemia a fost descurajat și mâhnit pentru că zidurile Ierusalimului au fost rupte și porțile au fost arse. El s-a așezat, a plâns și a jelit pentru națiunea sa, a strigat către Dumnezeul Cerurilor.

Dumnezeu a auzit rugăciunile lui și l-a folosit pentru a conduce poporul la reconstruirea acestor ziduri. Ei au fost foarte mulți în număr în comparație cu dușmanii lor, confruntând opoziția și amenințările. Au răspuns prin rugăciune și căutarea lui Dumnezeu. Au muncit pentru a reconstrui ceea ce a fost dărâmat și în același timp țineau armele cu ei pentru a se putea proteja în caz de un atac. Într-un timp miraculos de scurt – 52 de zile au reconstruit pereții și speranța a fost reîntoarsă.

Zidurile americane ale moralității biblice se prăbușesc. Aproape fiecare persoană cu care discut este înnebunit de durere asupra direcției spre care națiunea noastră pășește. Creștinismul și libertățile noastre religioase sunt sub asediu. Progresiștii și seculariștii doresc să îl vadă pe Dumnezeu separat de tot și să ardă orice poartă protectoare.

Nu putem sta cu mâinele jos. Ca Neemia, avem nevoie de a lua o poziție îndrăzneață. Trebuie să strigăm către Domnul în numele națiunii noastre. Neemia a mărturisit păcatele și eșecurile poporului, “inclusiv eu și familia tatălui meu”, și mai apoi s-a pocăit. El s-a rugat “Noi Te-am mâniat şi n-am păzit poruncile, legile şi orânduielile” (Neemia 1:6-7)

Eu cred în Biserica lui Isus Hristos care are de gând să se ridice în picioare pentru dreptate, umăr la umăr, pentru a face o schimbare în această țară. Nu cred că republicanii sau democrații sau orice alt partid pot să transforme această națiune, dar am speranță. Dumnezeu aude rugăciunile poporului Său, și pereții pot fi reconstruiţi.

Îmi voi dedica timpul meu din 2016 pentru a merge la fiecare stat din țara noastră — toate cele 50 de state — pentru a organiza o adunare pentru rugăciune, predicarea Evangheliei și a contestării credincioșilor să ia o poziție fermă pentru moralitate. Noi numim această acţiune: “Turul Decizional al Americii”, noi v-om anunța datele și orașele specifice privind turneul în octombrie. Fiți cu ochii pe asta. Scopul meu este de a chema Biserica și creștinii să se roage, să voteze, și să se angajeze în lupta cu imoralitatea.

Eu nu am de gând să specific candidații, dar cred că este de o importanță vitală să votăm pentru cei care susțin cel mai bine principiile biblice și principii evlavioase. Creștinii ar trebui să meargă la urne și să voteze în număr record. Votul tău contează. Milioane de creștini evanghelici nu au votat la ultimele alegeri prezidențiale. Dacă creștinii continuă să lase votul pe mâna altora, nu va exista nici o cale ca această țară să rămână o ţară creştină. Prima dezbatere politică care a fost difuzată recent a avut cel mai mare număr de spectatori în istoria cablului TV – 24 de milioane de vizionări. Cred că aceasta este o dovadă de nemulțumirea faţă de Washingtonul și arată că alegătorii acordă atenție.

În timpul “Turului Decizional al Americii”, vreau să îndemn Creștinii nu numai de a vota, dar și de a se angaja prin rularea pentru o funcție politică la toate nivelurile locale, de stat, și federale. Avem nevoie de judecători creștini, membrii ședințelor creștini, și primari creștini. Avem nevoie de grefieri ale instanței creștini, membrii consiliului școlar, guvernatori, și, desigur, senatori și reprezentanți.

Cel mai important în acest turneu, am apel la cei care urmează Numele lui Isus Hristos, să facă cum Cuvântul lui Dumnezeu spune: “Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va* smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl** voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” (2 Cronici 7:14).

Singura speranță pentru America este de a avea inimi schimbate – numai Hristos poate face acest lucru. În Turul Decizional al Americii din cele 50 de state, voi predica singurul mesaj care are puterea de a aduce o schimbare reală și de durată — Evanghelia. În fiecare stat, anul viitor, voi predica că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a luat păcatele noastre la cruce, a vărsat sângele Său și a murit pe cruce pentru a plăti pedeapsa pentru păcatele omenirii, iar Dumnezeu La înviat. Eu voi da o invitație oamenilor să iasă la pocăință și să se întoarcă de la păcat spre Isus Hristos, care este Domn și Mântuitor al vieților lor.

Avem nevoie de ajutorul vostru cu “Turul Decizional al Americii”. Mergând la toate cele 50 de state este scump, și va fi, probabil, cel mai aglomerat și mai provocator an din viața mea, dar cred că este ceva ce Dumnezeu cheamă să facem. Nu numai avem nevoie de ajutorul tău financiar, dar avem nevoie și de rugăciunile voastre.

Succesul “Turului Decizional al Americii” depinde de rugăciune. La fel cum oamenii lui Neemia au fost amenințați, acest efort va fi atacat. Dar noi trebuie să înțelegem la fel cum Neemia a făcut-o, acest lucru merită eforturile noastre. Nu cred că creștinii ar trebui să fie întorși înapoi. America este la o răscruce de drumuri, și cred că ar trebui să profite de orice ocazie să se ridice pentru lucrurile lui Dumnezeu și al Cuvântul Său.

Strategia pe care Domnul a dato lui Neemia a fost ca fiecare familie să înceapă repararea porțiunii de perete care este cel mai aproape de propria lor casă. Și în zilele noastre noi deasemenea putem începe reconstrucția peretelui din jurul propriilor noastre case. Cum? Întemeiază un grup de rugăciune în comunitatea ta și rugați-vă ca națiunea noastră să se întoarcă la Dumnezeu— doar câțiva prieteni rugându-se împreună în fiecare săptămână pot face un impact enorm. Alătură-te echipei de rugăciune din statul tău și roagă-te pentru “Turul Decizional al Americii” și pentru națiunea noastră. Suportă creștinii care lucrează în parlamentul orașul tău și a celui de stat. Angajează-te în orice sferă pentru a face o diferență pentru Hristos.

Vă mulțumim pentru susținerea voastră la Billy Graham Evangelistic Association de a vesti mesajul Evangheliei la cât mai mulți oameni posibil, prin radio, internet, cruciadelor evanghelice, atât aici la domiciliu, cât și în întreaga lume, iar acum și în privința “Turului Decizional al Americii”.

Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze,

Franklin Graham

You may also like...