Ion Miron: “O inimă pasionată de misiune şi dărniciei”

1,446 vizualizari

Editorial VIDEO cu Ion Miron: “Anul Înnoirii Spirituale”

Astăzi vin să vă prezint cel de-al II-lea vorbitor la Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015 şi primul care va deschide acest eveniment mult aşteptat, episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova, Ion Miron.

Ion Miron se află aproape de sfârşitul celui de-al doilea mandat de episcop UBCEB şi se pregăteşte la anul viitor să transmită ştafeta de episcop mai departe. Paralel cu această slujire, investeşte în tânăra generaţia în cadrul Universităţii “Divitia Gratiae”. Are o inimă dedicată misiunii şi dărniciei, mai este pasionat de investiţia în tinerele familii de slujitori.

Drept mărturie a pasiunii pentru misiune sunt cele cinci biserici plantate în raionul Teleneşti după anii de pregătire teologică la Institututl Teologic Baptist din Bucureşti. Pasiunea pentru investiţie în oameni şi dărnicie este vizibilă în seminarele educative pe care le-a iniţiat în cadrul bisericilor în slujirea de secretar general al uniunii şi apoi episcop.

Ion Miron s-a născut pe 13 iulie 1969 în s. Obreja Veche raionul Făleşti în familia lui Vasile şi Nadejda Miron. În 1981 a primit pe Domnul Isus ca Domn şi mântuitor al lui personal. După ce a absolvit şcoala medie din s. Obreja Veche, a mers la şcoala de meserii şi a învăţat de tâmplar în oraşul Bălţi.

În primăvara anului 1987 a încheiat legământul cu Domnul Isus prin apa botezului în biserica Baptistă „Betania” din or. Bălţi. După serviciu militar, s-a reîntors în biserica „Betania” din oraşul Bălţi şi s-a implicat activ într-un grup de tineri ce aveau ca scop vizitarea bisericilor de la ţară şi încurajarea lor în viaţa de credinţă. În biserica „Betania” a primit chemarea la slujire.

În anii 1990-1994, prin recomandarea bisericii „Betania” şi a fraţilor din Conducerea Uniunii, a făcut studiile la Institutul Teologic de grad Universitar din or. Bucureşti, România. După absolvirea Institutului, a mers la Teleneşti şi a început lucrarea de plantare a unei biserici. Dumnezeu l-a binecuvântat în slujire şi împreună cu biserica din Teleneşti au plantat alte cinci biserici din raionul Teleneşti.

Din 1994-2013 a predat cursul de Introducere în Vechiul Testament (VT) la Colegiul Teologic Pedagogic din or. Chişinău. Pe 4 mai 1997 a fost ordinat la slujirea de pastor. Paralel cu slujirea pastorală, a făcut studiile de master cu frecvenţă redusă la „Cincinati Bible Colege & Seminary” din Statele Unite. Începând cu anul 2001 a slujit în cadrul Uniunii în diferite slujiri cum ar fi: responsabil pe regiunea de centru, secretar executiv şi episcop.

Ion Miron s-a căsătorit pe 9 iunie 1996 cu soţia sa Valentina. Dumnezeu i-a binecuvântat cu cinci copii, trei fiice şi doi fii.

Vă aşteptăm cu drag la Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015.

You may also like...