Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 23-a – Ramadan 2015: “Podurile lui Dumnezeu în lumea musulmană (I)”

Nu este un accident faptul că aceste mișcări musulmane contemporane spre Hristos coincid cu rugăciunea fierbinte care corespunde cu 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană.

prayng muslims women

Un sondaj efectuat pe un eşantion de peste o mie de credincioși care vin din context musulman din mișcările spre Hristos prin toată Casa Islamului a pus următoarea întrebare: Ce a folosit Dumnezeu să te aducă la credință în Isus Hristos? Spune-ne povestea ta!

Răspunsurile lor au revelat perspective unice asupra planurilor lui Dumnezeu, căile prin care lucrează Domnul atrag sute de mii de musulmani la Hristos. Ne vom uita la cinci din aceste poduri ale Domnului azi și încă cinci mâine.

1. Credința: “Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui Dumnezeu” (Evrei 11:6). Prin credință generațiile timpurii de misionari au intrat în Casa islamului să proclame Evanghelia ceea ce a fost întâmpinată de o rezistență fermă. Mulți din acești misionari nu au văzut niciodată în viața lor, aceste mișcări care au loc astăzi – ei doar le-au urat de bine de departe” (Evrei 11:13). Este credința acestui” nor aşa de mare de martori” (Evrei 12:1) care au ajutat la această recoltă fără precedent pe care o vedem azi.

2. Rugăciunea: Pe parcursul a aproape 14 secole, au fost doar 82 de mișcări documentate ale musulmanilor spre Hristos. Din aceste 82, 69 dintre ele, (84%) au avut loc în ultimele două decade. Nu este un accident că aceste mişcări coincid cu două decade și jumătate de rugăciune ferventă care a fost însoțită de acest ghid simplu de rugăciune “30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană” Rugăciunile tale distrug efectiv întărituri (2 Corinteni 10:4) în lumea musulmană și deschid ușa (Apocalipsa 3:8) pentru musulmani să audă și să răspundă Evangheliei ca niciodată înainte.

3. Scriptura: Dumnezeu a promis că, Cuvântul Său nu se va întoarce la El fără rod (Isaia 55:11), dar dacă Biblia nu este tradusă în toate limbile celor pierduţi cum poate fii înțeleasă și crezută (Romani 10:14)? În aceste 3 decade Scriptura a fost tradusă în limba maternă ale musulmanilor mai mult decât în toate cele 13 secole precedente.

4. Activitatea Duhului Sfânt: Isus a promis că Duhul Sfânt va” dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata” (Ioan 16:8). Înaintea oricărei mișcări înspre Hristos a musulmanilor a fost o lucrare de convingere făcută de Duhul Sfânt. Vise, viziuni, întâlniri divine și răspunsurile la rugăciune au marcat aceste mișcări în toate acele nouă Camere ale Casei Islamului.

5. Mărturie creștină fidelă: Azi mișcările musulmane spre Hristos sunt rezultatul a nenumărați creștini din fiecare ramură a creștinismului care au împărtășit vreodată Evanghelia cu musulmanii. Mărturii ale credincioșilor care vin din context musulman din mișcările de azi sunt o încurajare pentru Evanghelici, Catolici, Coptici, Armenieni și Ortodocși care sau împărtășit cu ei dragostea lui Dumnezeu și Evanghelia lui Isus Hristos.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Rugați-vă pentru o creștere în: Credință, Rugăciune, Scriptură, Acțiunea Duhului Sfânt, și mărturie creștină fidelă pentru lumea musulmană.
  • Rugați-vă pentru creștini să treacă toate aceste cinci poduri pe care Domnul ni le-a dat ca să ducem vestea bună în Casa Islamului. Cere lui Dumnezeu să îți arate ce ai tu personal de făcut ca să mărești sau să treci aceste poduri.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro