Ziua a 18-a – Ramadan 2015: “Vorbitorii de Marathi Shaikhs”

1,497 vizualizari

“Se resimte profund un sentiment de devotament față de Alah”.

AFGHANISTAN-RELIGION-ISLAM-EID

În lume există peste 200 milioane de musulmani și mai mult de o treime locuiesc în India, iar ceilalți în majoritate se află în Pakistan și Bangladesh. Musulmanii Shaikh sunt partea majoră a populației musulmane Sunnite, populație care se află în Deccan, platoul central al Indiei. Musulmanii vorbitori de Marathi Shaikhs sunt o populație rurală care trăiesc în primul rând în statul Maharashtra unde Marathi este limba oficială. Populația totală estimată de Marathi-vorbitori Shaikh este 2.5 milioane.

Termenul “Shaikh”, se aplica odată doar la triburile cu descendenţă pură arabă, este acum folosit pentru populații islamice specifice din centrul și sudul Indiei care s-au convertit din castele de jos ale Indiei acum trei sau mai multe generaţii în urmă și pentru cei din castele superioare din Nordul Indiei prin munca misionarilor islamici Sufi. Uneori comunitățile indiene Shaikh sunt foarte distincte de musulmanii di n jurul lor, dar de cele mai multe se amestecă.

Chiar dacă a face o clară distincţie între diferitele subgrupuri a fost complicată, dar limba și diferențele regionale au ajutat să fie categorisiţi. Shaikh-iști nu au ocupații tradiționale. În zonele rurale sunt angajați de obicei ca lucrători agricoli. În zonele urbane nivelul lor educațional este relativ înalt și sunt angajaţi în comerțul mic și în sectoarele serviciilor private și guvernamentale.

De fapt toți Shaikh-iști sunt musulmani suniți chiar dacă prin practicile lor sunt departe de a fii ortodocși. Ca și întreg, Islamul în India include elemente puternice de misticism. Venerarea sfinților locali musulmani este o practică foarte comună și decorațiile extravagante de pe mormintele lor atrag până și hindușii acolo unde închinarea, cântarea muzicii devoționale și cântecele la mormintele sfinților este o obişnuinţă. Se resimte profund un sentiment de devotament față de Alah. Pe o scară largă învățăturile Sufi au condus la universalism între Shaikh – un sentiment ca toate căile religioase în mod ultim conduc la Alah.

Vorbitorii de Marathi Shaikhs sărbătoresc festivalurile majore sunite musulmane și zilele sfinte. Educația religioasă de bază se face din copilărie, iar în ultimii ani clasa indiană de mijloc asigură copiilor săi o educație mai înaltă. Odată cu dezvoltările recente economice, unii au fost profund influențați de secularism și materialism.

Cum să ne rugăm?

Rugați-vă ca fermierii vorbitorii de Marathi Shaikh care aud Evanghelia să înțeleagă și să răspundă în credință.
Rugați-vă pentru noii convertiţi ca să fie înrădăcinaţi în Cuvânt, să crească zilnic în credință, dragoste și ascultare de Dumnezeu.
Rugați-vă pentru căi creative să se ajungă cu Evanghelia la vorbitorii de Marathi Shaikh, care sunt analfabeți.
Rugați-vă ca Domnul să asigure uneltele necesare (Scripturile audio, povestirile, etc) de asemenea și căi de distribuție majore.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...