RO / RU

Ziua a 13-a – Ramadan 2015: “Lumea persană: Cum îl văd pe El”

1,016 vizualizari

Ramadan 2015  (28)De la înfiinţarea republicii islamice a lui Ayatollah în 1979, aproape 100 de milioane de musulmani șiiți din Iran au fost identificaţi în Occident ca membri ai “axei răului”, în lumea noastră.

Dar există o altă poveste în desfășurare în camera persană în Casa Islamului, o poveste de răscumpărare și renaștere. De la ridicarea lui Ayatollah la putere, sute de mii de refugiați iranieni au fugit în alte țări din întreaga lume. Oriunde ei au mers, noi biserici de case ale iranienilor musulmani acum urmaşi ai lui Cristos au prins rădăcini. În ultimele două decade, Dumnezeu a folosit intenţiile rele ale oamenilor, schimbându-le în bine. Colapsul economic, dependenţa agresivă de droguri, războaie ruinătoare cu Irak și Occident, împreună cu martorul îndrăzneţ de credincioși au atras mii de iranieni la credința în Isus Hristos.

Nadia şi familia ei ai fugit din Iran acum doi ani şi au fost primiţi cu căldură de o comunitate creştină în noua lor ţară. Ea şi soţul ei au luat parte la un Weekend pentru imigranţi iranieni creat pentru a ajuta cuplurile venite dintr-un mediu musulman să îşi restabilească căsnicia pe principiile creştine, şi să meargă mai departe având o înţelegere creştină a dragostei dintre un soţ şi o soţie.

Unul din exerciţii a fost pentru soţ să îşi exprime dragostea faţă de soţia sa. Soţul Nadiei s-a oferit voluntar. El a luat-o de mână în faţa întregului grup şi i-a spus cu îndrăzneală, „Nadia te iubesc”, şi a sărutat-o în public.

Nadia îşi aduce aminte de eveniment şi spune: „a fost prima dată în căsnicia noastră când soţul meu mi-a spus că mă iubeşte.”

La scurt timp, soţul Nadiei a murit pe neaşteptate. Când a fost întrebată cum a putut să facă faţă suferinţei şi pierderii, ea a răspuns, „A fost promisiunea lui Isus” ea a mai spus „veniţi la mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi eu vă voi da odihnă.” Isus m-a purtat. Isus mi-a dat o pace de nedescris.

Cum să ne rugăm?

Roagă-te pentru liderii iranieni să nu conducă milioanele de oameni din ţara lor înspre distrugere. Roagă-te pentru miile de persani care vin la credinţa în Cristos, să crească în profunzimea relaţiei lor cu Cristos. Roagă-te pentru creştinii din vest să înlocuiască ura şi frica pentru Iran cu dragoste şi compasiune.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...