Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 12-a – Ramadan 2015: “Egipt: Liderul unei biserici subterane mărturiseşte”

Serapeum

În ianuarie 2014, Egiptul a scris o nouă constituţie. Articolul 1 declară Egiptul ca stat islamic, articolul 2 stabilea islamul ca religie a statului şi sharia ca sursă a legislaţiei pentru ţară. Chiar dacă constituţia protejează drepturile minorităţilor religioase mai bine decât constituţiile anterioare, aceasta nu asigură o completă libertate religioasă. Încă este considerat ilegală convertirea la o altă religie.

Bolfos conduce o organizaţie creştină subterană în ţara sa, Egipt: „Pe de o parte creştinii în Egipt sunt plini de bucurie şi simt o dragoste adâncă pentru semenii lor; pe de altă parte ei se tem pentru vieţile lor pentru că au părăsit islamul şi sunt consideraţi apostaţi. Ei sunt o mărturie pentru Isus prin dragostea pe care o arată rudelor şi cunoştinţelor. Acesta dragoste a mişcat deja familii întregi şi le-a determinat să creadă în Dumnezeul cel viu.

„…este o lucrare riscantă pentru că noi nu avem libertatea de care alte naţiuni se bucură. Lucrăm în subterană pentru că în Egipt este periculos să le vorbeşti musulmanilor despre Isus. Nu e doar pericolul guvernului, dar este deasemenea inacceptabil în societatea egipteană. „Egiptenii care au găsit credinţa în Isus sunt dornici să dea mai departe dragostea care au găsit-o celorlalţi egipteni. Noi îi încurajăm prin
pregătiri şi reţele sau îi ajutăm să îşi deschidă o mică afacere pe cont propriu de exemplu servicii taxi, astfel fiind independenţi financiar dacă vor trebui să iasă din comunitatea musulmană.”

„Lucrăm deasemenea în servicii medicale, facem săracilor controale gratuite şi dăm medicamente. Încercăm să fim pe cât de înţelepţi posibil. Focusul nostru este întotdeauna prietenia, nu certurile. Vecinii musulmani văd modul în care ne comportăm. Ei încep să pună întrebări și aşa le spunem despre dragostea lui Dumnezeu.”

„Îmi doresc cu toată inima la mii chiar şi milioane de egipteni musulmani să găsească credinţa vie în Isus şi să devină martori ai credinţei lor oriunde trăiesc. Împărăţia lui Dumnezeu se construieşte aici în Egipt.”

Cum ne putem ruga?

  • Ca familiile noilor creştini egipteni să vină la Cristos.
  • Ca mai multe biserici de casă să ia fiinţă printre familiile de musulmani care se decid să creadă în Isus.
  • Ca Dumnezeu să încurajeze creştinii egipteni să rămână tari şi să le dea cuvinte înţelepte ca să atingă pe aproapele lor.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro