Universitatea “Divitia Gratiae” a trimis în ogorul Evangheliei cea de-a XIX-a promoţie de slujitori (VIDEO)

3,400 vizualizari

DSC08914-001

Emoţii de bucurie împletite cu melancolie şi tristeţe au trăit cei 41 de absolvenţi ai Universităţii „Divitia Gratiae”. Sâmbătă, 13 iunie, conducerea primei universităţi creştine din ţară a trimis în ogorul Evangheliei cea de-a XIX-a promoţie de slujitori.

La Graduarea 2015 au participat episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova, Ion Miron, colegiul profesoral, bordul de garanţi ai Universităţi, prietenii şi familiile absolvenţilor.

DSC08841-001

În mesajul său către absolvenţi, episcopul UBCEB, Ion Miron a îndemnat noua generaţie de slujitori să: „Să fie vrednici de chemarea Domnului Isus. Să aibă mereu dorinţa de oferi bunătate şi de a face fapte bune, care să izvorască din credinţă, iar în urma acestora Numele Domnului Isus să fie proslăvit prin lucrarea lor, oriunde nu vor fi chemaţi”, a îndemnat absolvenţii episcopul UBCEB, Ion Miron.

Potrivit rectorului, Serghei Namesnic: „Prima graduare a avut loc în 1997, iar de atunci anual ex-Colegiul Teologic Pedagocic, în prezent Universitatea „Divitia Gratiae”, a format peste 1300 de lideri în teologie pastorală, asistenţă socială şi misiune interculturală. Azi trimitem în slujire încă 41 de studenţi şi dorinţa mea pentru ei să fie în slujire acolo unde îi vrea Dumnezeu. În această generaţie am avut o echipă de studenţi care au fost două luni în misiune în Liban. Mărturia pe care au lăsat-o acolo şi rezistenţa de care au dat dovadă în acele condiţii dificile m-a impesionat şi m-a încurajat. Am înţeles că noi cei care am investit aceşti trei ani în ei, nu i-a pregătit doar intelectual, dar şi spiritual şi emoţional pentru slujirea care le stă în faţă”, ne-a explicat Serghei Namesnic.

Pastorul responsabil pe absolvenţii Universităţii „Divitia Gratiae” din Asia Centrală, Eduard Pak a chemat tinerii slujitori să ducă crucea împreună cu Isus. Mesajul său a provocat absolvenţii să uite cine sunt şi să înceapă să slujească pe Cel care i-a răscumpărat cu un preţ foarte scump, indiferent de preţul pe care trebuie să îl plătească. Vedeţi mesajul său în fişierul video.

La încheierea tuturor mesajelor şi sfaturilor oferite de profesorii şi mentorii care au investit patru ani în această generaţie, fiecare grupă de absolvenţi au păşit în faţă pentru a mulţumi colegiului profesorul, echipei administrative care au avut grijă de ei şi s-au dedicat pentru formarea lor intelectuală şi spirituală.

Sărbătoarea de graduare s-a încheiat cu înmânarea diplomelor şi o rugăciune de binecuvântare prin punerea mâinilor peste cei care de acum încolo sunt trimişi pe ogorul Evangheliei să strângă marele seceriş pentru Împărăţia Domnului Isus.

Universitatea „Divitia Gratiae” este predecesoarea Colegiului Teologic Pedagogic fondat în 1993. Universitatea oferă umătoarele programe de licenţă: Teologie Pastorală, Teologie şi Studii Interculturale (Misiune), Asistenţă Socială şi Business şi Administrare. De asemenea, în cadrul UDG sunt organizate programe de master în Teologie Aplicată (TCMI), Consiliere Spirituală şi Asistenţă Socială.

You may also like...