Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 3-a – Ramadan 2015: “Nouă camere în Casa Islamului” (20 iunie)

Ramadan 2015  (24)Dacă avem de gând să ne rugăm eficient pentru lumea musulmană, trebuie să vedem lumea musulmană aşa cum ea se vede pe sine şi aşa cum este. Juristul musulman Abu Hanifa din secolul al VIII-lea (699-767 d.Cr.) a divizat lumea în două case: Casa Islamului (Dar al-Islam, în limba arabă) şi Casa Războiului (Dar al-Harb). Casa Islamului indică acele ţări în care musulmanii sunt populaţia dominantă şi legea islamică a dus la supunere musulmană. Casa Războiului constituie acele ţări în care musulmanii sunt minoritatea şi în care islamul nu este încă dominant.

Casa Islamului, cu cei 1,6 miliarde de adepţi, este orice în afară de un tot unitar. Extinderea miilor de mile de la Africa de Vest în Indonezia, Casa Islamului este diversă la fel ca religia creştină. Musulmanii din Africa de Vest întrunesc perspective de ansamblu, culturale şi lingvistice diferite de ale celor din Iran, Bangladesh sau Indonezia. Pentru a ne ruga mai eficient pentru lumea musulmană trebuie să o vedem în toată diversitatea sa culturală.

Casa Islamului poate fi împărţită geo-cultural în nouă regiuni distincte sau “Camere în Casa Islamului”. Aceste nouă Camere sunt:

  1. Africa de Vest
  2. Africa de Nord
  3. Africa de Est
  4. Lumea Arabă
  5. Lumea Persană
  6. Turkistan
  7. Asia de SudVest
  8. Asia de Sud-Est
  9. Indo-Malaezia

Africa de Vest şi Africa de Est sunt populate de musulmani din medii tribale animiste, care în trecut au fost exploataţi de invadatorii musulmani şi europeni din nord. Lumea arabă, de unde provine islamul, a fost iniţial patria creştină care a dat naştere multora dintre cei mai timpurii şi renumiţi părinţi ai Bisericii. Lumea persană a fost predominant zoroastriană, dar cu puternice comunităţi creştine şi evreieşti înainte de cucerirea sa de către armatele islamice, în secolul al VII-lea. Turkistanul centralasiatic a fost căminul triburilor shamaniste turkomongole, cum ar fi khanii mongoli şi Tamerlan, cu comunităţile creştinilor nestorieni înainte ca Tamerlan şi Hoarda de Aur să-I eradice în secolele XIV-XVI. În secolele care au urmat, aceşti cuceritori turcici au subjugat popoarele vest-africane care azi se află în Afganistan, Pakistan şi India apuseană.

Expansiunea islamului spre răsărit a transformat regatele hinduse şi budiste în ceea ce azi se numeşte India, Bangladesh şi Burma vestică. Până în secolul al XIII-lea, islamul a câştigat deja un punct de sprijin în arhipelagul Indoneziei şi a convertit treptat spiritualismul hindus în ceea ce este azi Malaezia şi cea mai mare ţară musulmană din lume, Indonezia.

Cum ne putem ruga?

Rugaţi-vă pentru fiecare dintre cele Nouă Camere din Casa Islamului, numindu-le. Cereţi lui Dumnezeu să Îşi reverse Duhul Său peste musulmanii din aceste Camere, făcându-i conştienţi de nevoia lor de mântuire în persoana lui Isus Cristos.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro