Slides,  Ştiri externe

John Upton a transmis ştafeta. Următorul preşedinte al Alianţei Mondiale Baptiste va fi din Africa de Sud

image5Consiliului Alianţei Mondiale Baptiste, întrunit la Izmir, în Turcia, a votat noul preşedinte al Alianţei în persoana pastorului sud-african Ngweda Paul Msiza. Pastorul Msiza slujeste Biserica Baptistă Peniel-Salem din Pretoria şi este secretar general al Uniunii Baptiste din Africa de Sud din anul 2001. A slujit ca preşedinte al baptiştilor de pe continentul african şi a fost unul din cei 12 vicepresedinţi ai Alianţei. Activitatea sa ca preşedinte va începe anul viitor, cu ocazia celui de-al 21- lea Congres ce va avea loc în Durban, Africa de Sud.

Tot cu această ocazie au fost aleşi cei 12 vicepresedinţi, 2 din fiecare continent. Msiza, în vârstă de 53 de ani îl va succeda pe John Upton din Statele Unite. El este cel de-al doilea african care a fost ales în funcţia de Preşedinte al Alianţei Mondiale Baptiste. Primul a fost William Tolbert din Liberia şi a prezidat AMB între 1965-1970. Tolbert a fost şi preşedintele Liberiei din 1971 şi până la asasinarea sa care a avut loc în 1980.

În calitate de vicepreşedinte, Msiza s-a implicat activ în Alianţa Mondială Baptistă încă din 2000. Msiza a fost şi Presedintele All Africa Baptist Fellowship, unul dintre cei şase parteneri regionali ai Alianţei Mondiale Baptiste între 2006-2011 şi Secretar general al Convenţiei Baptiste din Africa de Sud între 2001-2010.