Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Glorie în cruce”

“În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Cristos!”

Galateni 6:14

4-1-Glory-in-the-Cross

Ce glorie este în cruce? A fost un instrument de tortură şi ruşine. De ce se lăuda Pavel cu ea? El se lăuda cu ea fiindcă cel mai altruist act efectuat vreodată de oameni sau îngeri a avut loc pe ea. El a văzut – emanând din acea grindă dură, inestetică pe care Fiul Lui Dumnezeu a fost crucificat – speranţa radiantă a lumii, sfârşitul legăturii credinciosului cu păcatul şi dragostea Lui Dumnezeu turnată din belşug în inimile oamenilor.

Un singur om murind pe cruce a făcut mai mult pentru restaurarea armoniei pierdute a omului cu Dumnezeu, cu aproapele său şi cu sine, decât geniul şi puterea combinată a puternicilor pământului. Cu limitările mele finite, eu nu pot să înţeleg total misterul ispăşirii Lui Cristos. Ştiu doar că toţi care vin la cruce cu o credinţă simplă, încrezătoare îşi pierd toate petele vinovate şi găsesc pace cu Dumnezeu.

Rugăciunea zilei:

Ca apostolul Pavel, Tată, ajută-mă să mă laud cu crucea Lui Isus şi să înţeleg mai deplin măreaţa însemnătate care o are pentru mine ca şi credincios şi pentru toţi cei care vor veni la piciorul ei să îngenuncheze.

Sursa: Billy Graham.org